1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Yetiş, Kahta’da İncelemelerde Bulundu
Yetiş, Kahta’da İncelemelerde Bulundu

Yetiş, Kahta’da İncelemelerde Bulundu

Milletvekili Yetiş, Kahta’da çeşitli incelemelerde bulundu. Yetiş’e AK Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı ve Adıyaman il yönetiminden bir çok partili eşlik etti..

A+A-

 

Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi, AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı ile aralarında AK Yaşam Derneği, Eğitim-Bir-Sen ve İkbal-Der’in de olduğu sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Yetiş, meclisin tatil olmasını fırsat bilerek Adıyaman’da çeşitli incelemelerde bulunduğunu ifade etti. İlk önce Kahta Kaymakamlığı’na giden AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Kaymakam Metin Esen ile görüştü. Buradaki görüşmenin ardından Kahta Belediyesi’ne geçen Yetiş’i Belediye Başkanı Yusuf Turanlı il dışında olduğu için Belediye Başkan Yardımcıları kapıda karşıladı. Kahta Belediyesi’nde açıklamalarda bulunan Yetiş, çiftçilerin naylon faturalarda yaşadığı problemler, teşvik yasasında Adıyaman’ın yeri, Organize Sanayi Sitesi’nin yol durumu, turizm yerlerinin geliştirilmesi, Kahta’ya yeni okulların kazandırılması ve AKEDAŞ’ın uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kahta’ya İmam-Hatip Lisesi yapacaklarını söyleyen Yetiş, Fen Lisesi için de girişimlerinin olduğunu dile getirdi. Kahta’ya Türkiye’de sadece on yerde yapılacak olan bir eğitim kampüsü kazandırdıklarını söyleyen Yetiş, “Eğitimde çok önemli çalışmalarımız olacak. Fen Lisesi için de girişimlerimiz var. Zor olsa da biz bunu başarmak için çaba harcıyoruz. Türkiye’de on yerde yapılacak olan bir eğitim kampüsünü Kahta’da yapıyoruz. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutların yanında İmam-Hatip Lisesi yapacağız” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından belediye binasını gezen Yetiş, çalışanlarla sohbet etti.
Buradaki ziyaretin ardından AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı’na geçen Murtaza Yetiş, partililere hitaben yaptığı konuşmada; “Eski Kahta Devlet Hastanesi binası da hükümet konağı olacak. Kaymakamlığa verildi. Organize Sanayi Bölgesi ve Kahta Meslek Yüksek Okulu’nun yolları için de ihale süreci başlatıldı. Damlacık ile Cendere Köprüsü arasındaki turistik yolda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. İki ay içinde bu yoldaki çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Nemrut, Cendere, Pirin ve devamı güzergahlarında bir proje hazırladık. Projemiz Avrupa Birliği tarafından çok önemsendiği için ödeneği arttırıldı. Kahta için daha çok çalışmamız olacak. Bayramdan sonra Bakan Veysel Eroğlu buraya gelecek. Bakan Zafer Çağlayan da iş adamlarıyla Adıyaman’a yatırımların gelmesi için bir çıkarma yapacak. Biz Adıyaman ve doğal olarak Kahta için çalışıyoruz. Sulama ve AKEDAŞ ile ilgili bazı sorunların olduğu bize iletildi. Bunun çözümü için de gerekli yerlere bilgi verdik” dedi.
AK Parti İlçe Başkanlığı’nda partililerle görüşen Yetiş, daha sonra Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği’ne geçerek burada dernek başkanı ve üyeleriyle sohbet etti. Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş ile sohbet eden Yetiş, Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği’ni önemsediklerini dile getirdi. Daha sonra AK Yaşam Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Yetiş, Dernek Başkanı Hamza Temur ile sohbet etti. Başkan Temur, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Ramazan ayında fakir vatandaşlar için hazırladıkları program hakkında da konuştu. Milletvekili Yetiş, AK Yaşam Derneği’ni yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Kahta Olay Haber Merkezi