1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Yetiş: “Adıyaman Bölgesel Sağlık Merkezi Haline Gelecek”
Yetiş: “Adıyaman Bölgesel Sağlık Merkezi Haline Gelecek”

Yetiş: “Adıyaman Bölgesel Sağlık Merkezi Haline Gelecek”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasında incelemelerde bulundu..

A+A-

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Murtaza Yetiş ve Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Hüseyin Şen, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasında incelemelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile beraber Tıp Fakültesi Hastanesi binasını gezen Milletvekili Murtaza Yetiş, Dekan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ve Başhekim Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier’den hastanenin durumu ile ilgili detaylı bilgi aldı.
Hastane binasını gezerek, kurulan tıbbi cihazları inceleyen Milletvekili Murtaza Yetiş; “İnanıyorum ki Adıyaman’ımızda üçüncü basamak sağlık hizmeti, Üniversite hastanemizle birlikte bu şehirden dışarıya sevki bir kenara bırakalım, dışarıdan hasta alabilecek kapasiteye ulaşmış olacak. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ve Tıp Fakültesi Hastanemizin de devreye girmesi ile birlikte Adıyaman’ımız herhalde 2014 yılından itibaren sağlıkla ilgili bütün ihtiyaçlarını karşılamış ve artık bölgesel anlamda bir sağlık merkezi haline gelmiş olduğunu beraberce görmüş olacağız. En son geçen hafta içerisinde Sağlık Komisyonunda da ele aldığımız kanun tasarısı ile birlikte hem Türkiye genelinde hem de Adıyaman’ımızda özellikle üniversitelerimiz ve Sağlık Bakanlığı beraberce sağlık hizmeti üretmesi anlamında bütün kanuni süreç tamamlanmış oluyor. Böylece Adıyaman’daki hastanemiz de sürece başlar başlamaz yasal anlamda bütün sıkıntıları geride bırakmış ve önünde hem sağlık eğitimi hem de sağlık hizmeti noktasında tecrübeli bir kadro ile süreci götürmüş olacak” dedi.
Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman’da Kalkınma Sempozyum’una katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın talimatıyla Üniversite Hastanesi’nin son eksikliklerinin tamamlanması için 5.5 Milyon TL ödenek gönderildiğini de kaydetti.
Milletvekili Murtaza Yetiş’e Tıp Fakültesi Hastanesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; “Üniversite Hastanesi’ni emin adımlarla ve geleceği düşünerek planladık. Bakanlıklarımızın, milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın desteğiyle Allah’a şükür bugünlere geldik. Hastaneye alınan tıbbi cihazlar göz önüne aldığında belki biz 5 sene ilerideyiz. Hizmete geçmesi noktasında bazı prosedürler devam ediyor, tamamlandığında sağlıklı ve emin bir şekilde Adıyaman’ımıza hizmet vermeye başlayacağız” şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi Hastanesini incelemesi sırasında Milletvekili Murtaza Yetiş’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Hüseyin Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ile diğer ilgililer eşlik etti.
Kahta Olay Haber Merkezi