1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Sincik’te Köylülerin Mağduriyeti Giderildi
Sincik’te Köylülerin Mağduriyeti Giderildi

Sincik’te Köylülerin Mağduriyeti Giderildi

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı köylerde kurulacak olan Rüzgâr Enerji Santrali için köylülerin mağduriyeti giderildi..

A+A-

 

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kurulacak olan Rüzgâr Enerji Santrali için oluşan tepki Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat tarafından çözüldü.
Sincik ilçesine bağlı Serince Köyü’nde özel bir şirket tarafından yapımına başlanılacak olan Rüzgâr Enerji santrali (RES) için köylüler mağdur olacakları iddiasıyla çalışmanın yapılmasına tepki göstermiş ve şirketin köylüleri mağdur etmemelerini istemişti.
Köylülerin isteği üzerine, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ve Kâhta Orman İşletme şefi Murat Tuncer, Sincik ilçesine bağlı Serince Köyü’ne giderek burada köylülerin sıkıntılarını dinleyerek isteklerinin gerçekleşmesini sağladılar.
Sincik Belediye Başkanı Hasari Altınel'in de hazır bulunduğu toplantıda köylüleri dinleyen Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat köylülerin istek ve taleplerinde haklı olduğunu sorunun çözümü için orman Bölge Müdürlüğü olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.
Polat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Bölgemizde ilk defa bir rüzgâr enerji santrali kurulacaktır. Yıllardır yapılan ölçümler sonucunda burada 38 mW 11 tribünden oluşacak bir santral kurulacaktır. Kurulum aşamasında yerleşik halkın mağduriyeti söz konusu olacağı için köylüler duruma itiraz etmiş ve köylülerin itirazı yerinde bulunarak gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu köylülerimizin sıkıntılarını çözme konusunda anlaşmış bulunmaktayız. Öte yandan Sincik'te mesire alanı olmadığını öğrendiklerini ve Sincik Belediye Başkanı Hasari Altın ile birlikte mesire alanı yapmak için alan taraması yaptık'' dedi.
Serince Köyü sakinleri ise Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat'a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Kahta Olay Haber Merkezi