1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Salkımbağı Köyü’nde Susuz Yaz Yaşanıyor
Salkımbağı Köyü’nde Susuz Yaz Yaşanıyor

Salkımbağı Köyü’nde Susuz Yaz Yaşanıyor

Kahta’nın yaklaşık 3 bin nüfuslu Salkımbağı Köyü’nde büyük bir susuzluk çilesi çekiliyor. Köylüler, temizlik yapamadıkları için bulaşıcı hastalıklar ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi..

A+A-

 

Recep su grubundan köye su verildikten sonra büyük bir sevinç yaşayan Salkımbağı Köylülerinin sevinçleri fazla sürmedi. Köy çeşmesinden parmak kalınlığında akan su, köyde susuzluğun yaşanmasına neden oldu. Köylüler çareyi sondaj kuyusunda elektrikle su temininde buldu. Fakat buradan çekilen su da köye yetmedi. Köylü vatandaşlar Recep Grubundan verilen su miktarının yükseltilmesini bekliyor.
Köy sakinlerinden Ömer Bozkurt, “Bir yıldan beri susuzluk çekiyoruz. Kadınlarımız günün büyük bir bölümünü çeşme başında bekleyerek geçiriyor. Bu devirde çeşmeden kadınların kovalarla su taşımasından utanıyoruz. Köy kadınları günün büyük bölümünü çeşmeden eve su taşımakla geçiriyor. Su ihtiyacımız için ilgili yerlere müracaat ettik. Henüz sonuç alamadık. Suyumuz akmıyor. Çok perişanız. Kısa sürede suyumuz bırakılmazsa bütün köy halkı BİMER’e yazacağız. Köyümüze tüm Gazetecileri davet edeceğiz. Ardından da Ankara’ya gidip Sayın Başbakan’a şikayet edeceğim. Başbakana susuz köy kalmayacak sözünü hatırlatacağım” dedi.
Köylülerden Mehmet Köse ise, bu devirde bakraçlarla su taşımanın büyük bir ayıp olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “3 bin nüfuslu köye saniyede 10 litre su veriliyor. Sanırım köyümüzün nüfusu hakkında yanlış bilgileri var. Şunu söyleyeyim. Köyümüzün 1.000′in üzerinde seçmeni var. Çoğu hanede iki aile bir aboneyi kullandığı halde köyde 350 su abonesi var. Buna göre nüfusu kıyaslamak lazım. 350 öğrencimiz var. Toplam nüfusumuz 3 binin üzerindedir. Köye gelen su ise kuyu suyudur. Recep grubunun akan miktarı çok az. Bu gruptan en az saniyede 50 litre suyun gelmesi lazım” dedi.
Köy içi sokaklarına parke taşı döşeyen ve kanalizasyonlarını yapan bürokrat ve siyasetçilere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Salkımbağı Köylüleri önemli bir sorun olan su problemlerinin bir an önce çözümünü bekliyor.
Kahta Olay Haber Merkezi