1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Milletvekili Yetiş, Alman STK Temsilcileri İle Buluştu
Milletvekili Yetiş, Alman STK Temsilcileri İle Buluştu

Milletvekili Yetiş, Alman STK Temsilcileri İle Buluştu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, son yıllarda Türkiye’de engellilere verilen öneme ve engellilere yönelik yapılan çalışmalara dikkat çekti..

A+A-

 

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Almanya’nın Lieban Aur şehrinde engellilere yönelik yardım kuruluşu olarak faaliyet gösteren Lisanslı Pedagog Franz Walter ve ekibini kabul etti. Odun Pazarı Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen kabulde Dr. M. Murtaza Yetiş, Türkiye’de engelliler adına yapılan faaliyetler ve gelinen nokta konusunda kısa bilgilendirme yaptı. Milletvekili Yetiş “Ak Parti İktidarı ile birlikte engellilerimize yönelik yapılan çalışmalar hız kazanmış, bu kapsamda ilk olarak 2005 yılında çıkarılan ve ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiştir. 2005 yılı sonrasında yönetmeliklerle desteklenen Özürlüler Kanunu kapsamında öncelikle engellilerimiz sosyal hayata adım atmış takibinde eğitimden istihdama sağlıktan sosyal güvenliğe birçok konuda problemleri çözülmüştür. Son 10 yıl baz alındığında Özellikle Sosyal Güvenlikte Avrupa’ya örnek olacak nitelikteki çalışmalar hayata geçirilmiştir” dedi.
Yetiş, ayrıca Türkiye’nin Engelli ve Yaşlıya bakımda geldiği noktada toplumun geleneksel yapısının da etkili olduğunu vurgulayarak “Türkiye’nin yine Avrupa’ya ve diğer dünya Ülkelerine örnek olacak nitelikte birbirine bağlı ve güçlü aile yapısının olması bu çalışmaların gerçekleşmesinde büyük etken” diye konuştu.
Alman temsilciler Almanya’da yaşlı ve engelli bakımındaki gelinen nokta ve sunulan hizmetler ile ilgili bilgilendirme yaptı. Temsilcilerden Walter, “Engelli ve Yaşlı hakları ile verilen hizmetlerde Almanya ve Türkiye kıyaslandığında hemen hemen aynı uygulamalar gerçekleştirilmekte. Türkiye ülke planlaması olarak, uygulamada olan sosyal haklar engelli ve yaşlıya verilen hizmetler noktasında beklentilerimizin çok üzerinde çıktı. Bu anlamda siz yöneticileri kutluyoruz. Özellikle aile kavramını Türkiye teoride değil pratikte yaşayan bir ülke. Bu anlayışa ülkemiz adına söylemeliyiz ki, Almanya olarak dönmek istiyoruz. Bu anlamda Türkiye’yi örnek olarak almak ve Almanya’da yaygınlaştırmak en büyük arzumuz” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi