1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kılınç: “SBS Başarımızı On Beş Puan Arttırdık”
Kılınç: “SBS Başarımızı On Beş Puan Arttırdık”

Kılınç: “SBS Başarımızı On Beş Puan Arttırdık”

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan yerel projeler ilçedeki akademik başarıyı 15 puan arttırdı..

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçlarına göre, Kahta ilçesinde sınav başarısı 2011 yılına göre kitlesel başarıda 15 puanlık bir artış göstererek 301,325 puana yükseldi.
Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da başarı çıtamızı yükselttik. 2010 yılı SBS başarı puanımız 278,983 iken 2011 yılı SBS başarı puanımız 286,664’a çıkmıştı. Ancak bu sene SBS başarı puanımızı 2011 yılına göre kitlesel başarıda 15 puanlık bir artış göstererek, 301,325 puana yükselttik. Başarının yükselmesindeki en büyük etkenlerden birisi; ilçemize atandığı ilk günden beri eğitime göstermiş olduğu duyarlılık ve akademik başarıyı arttırmaya dönük yerel projelerin uygulanmasına vesile olan ve desteklerini esirgemeyen İlçemiz Kaymakamı Sayın Metin Esen’in katkılarıdır. Bir diğer etken de ilçemizdeki yönetici, öğretmen ve öğrencilerin aktif katılımlarıyla hayata geçirilen; Öğrencimiz Çaya Bekliyor, Kahta Kitap Okuma Yarışması, Hayatını Biliyorum Peygamberimi Seviyorum, Değerler Eğitimi, Kahta En Çevreci Okulunu Seçiyor, Öğretmenimi Dinliyorum, İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışmaları, Bilim Şenliğinde Buluşuyoruz projeleri ve periyodik olarak aylık yaptığız deneme sınavlarıdır. Ayrıca öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmaların da büyük etkisi olmuştur.
İlçe olarak bu başarıyı elde eden öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyor, bu başarının yerleştirmelere yansımasını diliyoruz. Bu amaçla, müdürlüğümüze bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü tarafından 2012 SBS’ye giren öğrencilere yönelik tercih danışma merkezleri kuruldu. Bu merkezlerde Rehber öğretmenler 16 Temmuz- 10 Ağustos 2012 tarihleri arasında 09:00 ve 16:00 saatlerinde Kahta’da sınava giren öğrencilere tercih danışmanlığı yapacak. Bu bürolarımız ilçemiz Kahta Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’nde faaliyet göstereceklerdir.
Bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen başta İlçemiz Kaymakamı Sayın Metin Esen’e, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve Ar-Ge Birimimize teşekkür eder, ileriki yıllarda başarımızın daha üst seviyelere çıkmasını temenni ederim" dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi