1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Rehber Öğretmenler Tercih Danışmanlığı Yapacak
Kahta’da Rehber Öğretmenler Tercih Danışmanlığı Yapacak

Kahta’da Rehber Öğretmenler Tercih Danışmanlığı Yapacak

Kahta’da sınava giren öğrencilere danışmanlık yapmak amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) tarafından Kariyer Danışma Merkezi (Tercih Bürosu) kuruldu..

A+A-

 

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü 2012 SBS ve 2012 YGS-LYS’ye giren öğrencilere yönelik tercih danışma merkezleri kurdu. Bu merkezlerde rehber öğretmenler 16 Temmuz- 10 Ağustos 2012 tarihleri arasında, 09:00 ve 16:00 saatlerinde Kahta’da sınava giren öğrencilere tercih danışmanlığı yapacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan RAM Müdürü Murat Ardıç, Tercih Danışma Merkezleri’nin Kahta Lisesi ve Kahta İmam Hatip Lisesi’nde açıldığını belirterek, SBS ve YGS-LYS’ye sınavına giren bütün öğrencilerin istedikleri bir öğretim programına girmelerini diledi.
Özellikle birçok öğrencimiz, puanı iyi olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda tercih hatası yüzünden boşta kalmaktaydı. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve RAM tarafından YGS-LYS ve SBS sınavları sonrasında öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak ve velilerin bilgilendirilmesi için “Tercih Danışma Merkezleri” oluşturuldu.
Gayemiz, öğrencilerimizin doğru tercih yapmalarını ve sevecekleri bir mesleğe yönelmelerini sağlamaktır diyen Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sınav sonuçları açıklandığında paniğe kapılmadan kapısını çalacakları bir danışma merkezi kurduk. Sadece ilçemizdeki öğrencilerde değil, ülkemizin her tarafındaki öğrencilerde görülen tercih hatası kavramını ortadan kaldırmak, ilerde mutlu ve verimli şekilde sürdürecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamak için rehber öğretmenlerimiz tercih yapacak öğrencilerimize yardımcı olacaklar.
Alınan puan, puanla hangi bölümlere girilebileceği, bölümde nasıl bir eğitim verildiği, eğitimin kişinin kişilik yapısına uygun olup olmadığı, okulun bulunduğu şehir, yaşam şartları ve ailenin sosyal ve ekonomik düzeyi gibi konuların dikkate alınması gerektiğini ifade eden Ardıç, şöyle konuştu: “Doğru tercih için uzman yardımı alınmalı. Yanlış yapılan bir tercih ve yerleşme kişi için dönülmez hatalara yol açabilir. Bu yüzden alanında uzman kişilerden oluşan Tercih Danışma Bürolarını kurduk. Tercih yapılırken kulaktan dolma bilgilerden uzak durulmalı. Üniversitenin adına bakılarak geleceği parlak olmayan bir bölüm tercih edilmemeli.
Bundan sonraki süreçte nasıl bir hayat nasıl hayat yaşayacakları, hangi mesleğe icra edecekleri, günlük yaşantılarını ne şekilde yürüyeceğini, çok ciddi bir adım atılmış olacak. Bu süreçte öğrencilerin aldıkları puanların işe yararlılığını tekrar ifade etmek, bu konuda adaylarımızı, ailelerimizi, velilerimizi bilinçlendirmek için herkesi uzmanlar tarafından tercih etmeye davet ediyoruz. Çünkü tercih konusunda bilgi eksikliği sahip olan sistemi iyi takip edemeyen birçok konuda da yanlış bilgi aktaran uzmanlar dışındaki kişiler adaylarımızın çok büyük hatalar yapmasına yol açmakta. Yılların kaybedilmesi devamında da hayatlarıyla hiç istenmeyen bir sürece doğru gitmelerine yol açmaktadır. Rehberlik Araştırma Merkezi olarak biz her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci tercih danışma merkezileri kurduk ve ilçemizdeki tüm adaylarımızı bu merkezimize bekliyoruz” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi