1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Kalkınma Platformu İlk Eğitim Toplantısını Yaptı
Kahta Kalkınma Platformu İlk Eğitim Toplantısını Yaptı

Kahta Kalkınma Platformu İlk Eğitim Toplantısını Yaptı

Kahta’da faaliyet gösteren STK’lar tarafından kurulan Kahta Kalkınma Platformu, Kahta Öğretmenevi’nde toplanarak ilk toplantısını gerçekleştirdi..

A+A-

 

Kahta’da faaliyet gösteren STK’lar tarafından kurulan Kahta Kalkınma Platformu, STGM Adana Yerel Destek Platformu Koordinatörü Ayten Leyla Sağlamtimur başkanlığında Kahta Öğretmenevi’nde toplanarak misyonunu, vizyonunu ve amaçlarını belirleyerek yapacağı işlerin yol haritasını çizdi.
Yaklaşık 7 saat süren toplantıya Özge Yılmaztürk, Mehmet Çelebi, Zeynel Çelik, Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Funda Özbek, Lütfi Alper, Emine Kardeş, Osman Bozkurt, Ömer Akbulut, Ramazan İnan, Osman Çetinkaya, Abuzer Kaman, Merve Güllü, Şener Güllü, Nursel Aydın, Abuzer Yalvaç, Sebahattin Karakayalı, Ramazan İnan, Mustafa Şahin, Aysel Can, Serkan Aslan, Mustafa Çiçek, Erkan Şahin, Abdullah Kıymaz, Orhan Bilgin, Haci Bozkurt ve Şinasi İnan katıldı.
Toplantıda platformun misyonu, üye olan kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ile platform dışında kalan STK’ların üyelerine, gönüllülerine ve çalışanlarına hizmet verebilir şeklinde belirlendi.
Platformun vizyonu ise gelecek nesilleri göz önüne alarak tarihi ve doğal kaynaklarını değerlendiren, istihdamı artmış, ekonomik, sağlık, sosyal, kültürel, eğitim, yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik sorunlarını çözmüş gelişmiş bir Kahta bırakmak şeklinde belirlendi.
Katılımcıların ortak görüşü alınarak vereceği hizmetler şöyle sıralandı: Kâhta’nın doğal, tarihi, turistik özelliklerinin tanıtımı ve Kâhta’ya has ürünlerin markalaştırılmasını sağlamak. Kâhta’nın toplumsal, kültürel ve ekonomik sorunları üzerine analiz, ihtiyaç ve çözüm çalışmaları yapmalı. Sivil Toplum ile kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişim, ağ kurma ve koordinasyonu sağlamalı. Karar verme mekanizmaları arasında lobicilik, kampanyacılık ve savunuculuk çalışmaları ile köprü kurulmasını sağlamalı. Sivil Toplum Örgütlerine kapasite geliştirme eğitimleri hizmeti verilmeli. Sivil toplum ve STK’lar arasında danışma ve dayanışma sağlanması. STK’ların sorunlarını, ihtiyaçlarını ve çözümlerini ortaya koyacak çalışmalar yapmalı. STK’lar kapasite geliştirmelerini sağlamalı. STK’lar arasında birlik, dayanışma ve danışma sağlamalı şeklinde sıralandı.
Platformda ayrıca, sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişim, ağ kurma ve koordinasyon, karar verme mekanizmaları arasında köprü kurma, kapasite geliştirme eğitimleri, sivil toplum ve STK’lar arasında danışma ve dayanışma sağlanması yapması da alınan kararlar arasında yer aldı.
Öte yandan Kahta Kalkınma Platformu Üyeleri STGM Adana Yerel Destek Platformu Koordinatörü Ayten Leyla Sağlamtimur başkanlığında toplantının devamı için yeniden bir araya gelecek.
Kahta Olay Haber Merkezi