1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Hasta Ve Hasta Yakınlarının Sağlık Memnuniyeti
Hasta Ve Hasta Yakınlarının Sağlık Memnuniyeti

Hasta Ve Hasta Yakınlarının Sağlık Memnuniyeti

Kahta’da son yıllarda büyük bir gelişme sağlayan sağlık alanı, hasta ve hasta yakınları tarafından da büyük takdir görüyor..

A+A-

 

AK Parti hükümetinin Kahta’da en önemli yatırımlara imza attığı sektör olan sağlık, vatandaştan da büyük takdir görüyor. Özellikle son 10 yılda sağlıkta çığır açıldığını dile getiren hasta ve hasta yakınları yetkililere teşekkür etti.
10 yıl öncesine göre Kahta’da sağlık alanının çok ileri gittiğini söyleyen hasta yakınları her hastaneye her gittiklerinde hastanelerin nereden nereye gittiğini daha iyi gördüklerini dile getirerek, memnuniyetlerini ifade ettiler.
Hastanelerin ve doktorların eski durumlarıyla, şu andakini kıyasladıklarında çok ama çok büyük farkların olduğunu da dile getiren Kahtalı vatandaşlar, “En azından o önyargılardan arınmış bulunuyoruz. A’dan Z’ye, araç gereç, teknik donanım, tıbbi cihazlar, teknik personel, hızlı bir tespit ve teşhis, modern çağa uygun, gıptayla bakılacak, duruma getirilmiş. Ülkemizin tamamındaki gelişmeler gibi, hastaneleri de çok kaliteli, hasta memnuniyetinin ön planda tutulduğu, fiziki ve çağa uygun yönetim ve hizmet anlayışıyla en üst seviyede bulunmaktadır. Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner’in yönetiminde her geçen gün daha ileriye götürülen devlet hastanesi, bölgede gıpta ile bakılan bir hale geldi. Kahta'da Kahta Devlet Hastanesi’ni çağa uygun ve modern bir konuma getirmek için var gücüyle çalışan, Başhekim Öner, ekip arkadaşlarıyla birlikte fiziki, teknik altyapı ve teknolojik donanımı geliştirerek hastanemizi sağlıkta parlayan yıldız haline getirmektedir” diye konuştular.
“Hastanelerde muayene sırası almak, doktorlarla konuşabilmek, derdini önce kapıcıya sonra hemşireye, sonra da doktora anlatabilmek, hayli zor, yorucuydu” diyerek konuşmasını sürdüren bir başka hata yakını da, “Yatan hastaların, hijyenden uzak kötü şartlardaki odalarda kalmasından, eski-püskü ranzalardan yatmaları yok şimdi. Tanıdık birini bulmadan, torpilsiz hastanı ziyaret etmek ne kadar da zordu. Odalarda, hayal olabilecek, dolap, televizyon, telefon, klima, yanı başında oksijen cihazları şu an da gerçek oldu. Hemşireler, hasta bakıcılar, hizmetliler tarafından azarlanmaktan eser yok şimdi. Hiç kimse, bu saydıklarımızın çoğunu ‘ben yaşamadım, rastlamadım’ diyemez. Sanırım çoğumuzda kavgalar, kovulmalar tartışmalar etmişizdir, yaşamışızdır. Şimdi hiç de öyle değil. Teknolojik imkânlar sayesinde sıra almak, resmi işlemlerini tamamlamak, yönlendirme imkânları, hasta haklarının bilinmesi konusundaki çalışmalar, kafalardaki o olumsuz düşünceler ve önyargılı yaklaşımlar bertaraf olmuş durumda. Bunlar kendi kendine olmamıştır. Bunlar Başhekim Öner’in gayret ve çabaları ve beraberindeki ekibi sayesinde olmuştur. Başhekim Öner ve deneyimli ekibinin gösterdiği yüksek performansla, halka hizmeti kendilerine şiar edinen hekimlerle, mevcut sıkıntıları ve önyargıları yıkmış oldular. Hizmet etme aşkı, personel arasındaki uyum ve ahenkle, hastalara sürekli umut aşılayarak, sevgi, saygı, hoşgörü içerisinde, hem hastanenin sağlık alanında yaşam kalitesini arttırdı, hem de hasta-hekim arasındaki bağı daha da kuvvetlendirdi. Moral ve motivasyon sayesinde, idare ve personel arasındaki koordineyi daha da güçlendirdi” şeklinde konuştu.
Kahta Olay Haber Merkezi