1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Çocuklar Hastanede Çizdikleri Resimleri Sergilediler
Çocuklar Hastanede Çizdikleri Resimleri Sergilediler

Çocuklar Hastanede Çizdikleri Resimleri Sergilediler

Kahta Devlet Hastanesi Çocuk Poliklinikleri ve servislerde bulunan çocuklara, resim çizdirilerek hastanenin eğlenceli ve korkulu olmadığı aşılanıyor..

A+A-

 

Kahta Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Dr. Rahşan Yiğit tarafından başlatılan ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner tarafından desteklenen proje ile hastaneye gelen çocuklara resim çizdirilerek hastanenin eğlenceli ve korkulu bir yer olmadığı aşılanarak, çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatılıyor. Daha sonra ise çizilen resimler çocuk poliklinikleri ve çocuk servislerindeki duvarlara asılarak sergileniyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahta Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Dr. Rahşan Yiğit; “Yaklaşık 10 aydır Kahta Devlet Hastanesi’nde çocuk gelişim uzmanı olarak çocuk gelişim biriminde çalışıyorum. Çocuk gelişim polikliniği/ birimi/ ünitesi ve çocuk gelişim uzmanları yeni yeni tanınmakta ve yaygınlaşmakta olan bir bir birim ve meslektir. Gelişim deyince çoğu insanın aklına gelen sadece fiziksel büyümedir (boy, kilo). Halbuki gelişim kişinin döllenmeden başlayarak bedensel, zihinsel, dil, duygusal ve sosyal yönden (büyüme, olgunlaşma ve öğrenmenin etkileşimiyle) son aşamasına ulaşıncaya kadar sürekli ilerleme kaydeden değişimidir. Çocuklar için yaptığımız her çalışmamızda onların tüm gelişim alanlarında gelişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.
Hastaneye gelen çocuklarla beraber yapılan resim çalışmaları hastanede sergilenmiştir. Çocukların hastane ile ilgili kaygılarını, korkularını en aza indirgemek ve düşüncelerinde hastaneyle ilgili farklı bir imaj yaratmak amacıyla yapılan bu çalışmaya büyük ilgi olmuştur.
Hastaneye gelen çocuklardan, hastaneyle ilgili bir resim yapmaları istenmiştir. Çocuklar ‘hastane’ deyince ne algıladılarsa ya da düşüncelerinde ne varsa onu resme yansıtmışlardır. Çocuklardan bazıları hastaneyi, personelleri, hastanedeki gördüklerini çizerken bazıları da ağlayan çocukları ve çiçekleri evleri çizmeyi tercik etmişlerdir. Yaklaşık bir ay boyunca toplanan resimler 17.07.2012 tarihi itibariyle 2. kat çocuk polikliniklerinin olduğu ara koridorda 1-2 haftalığına sergilenmeye başlamıştır. Çocukların hastane ile ilgili kaygılarını, korkularını en aza indirgemek ve düşüncelerinde hastaneyle ilgili farklı bir imaj yaratmak amacıyla yapılan bu çalışmaya büyük ilgi olmuştur. Biz bu çalışmayı yaparken bir şeyler yapmış olalım amacıyla değil bizim için değerli olan çocuklarımıza değer verdiğimizi hissettirelim ve onların ağrısına, acısına, kaygısına, ortak olalım amacıyla yaptık. Bu çalışmamızla çocuklar akıllarında yer edinebildiysek ne mutlu bize diyorum. Son olarak yaptığımız bütün çalışmalarımızda sürekli bizlere destek veren Başhekimimiz Uzm. Dr. İlyas Öner’e de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Şevket Bozkurt