1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Bu Çocuklar Yarınlarımızdır Projesine Velilerin Desteği Sağlanıyor
Bu Çocuklar Yarınlarımızdır Projesine Velilerin Desteği Sağlanıyor

Bu Çocuklar Yarınlarımızdır Projesine Velilerin Desteği Sağlanıyor

“Bu Çocuklar Yarınlarımızdır” projesi kapsamında tespit edilen 11 çocuğu topluma kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor..

A+A-

 

Kahta Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Bu Çocuklar Yarınlarımızdır” projesi kapsamında Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, İlçe Emniyet Müdürü Ergün Ülgür ve Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan ile birlikte projeye destek sağlayan Samyeli Eğitim ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin katılımıyla projede yer alan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Kahta Kaymakamlığı öncülüğünde Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bu Çocuklar Yarınlarımızdır” projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Polisi Şubesi tarafından tespit edilen 11 çocuğu topluma kazandırmak ve çeşitli sosyal faaliyetlere yönlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor.
Projeye destek sağlayan Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi Ali İhsan Uluçay aracılığıyla çeşitli sosyal etkinliklere yönlendirilen çocuklar halk oyunlarından sportif etkinliklere çeşitli alanlarda kendilerini ispatlama ve boş zamanlarını değerlendirme fırsatı buldu.
Ali İhsan Uluçay’dan çocukların hali hazır durumu, katıldıkları etkinlikler hakkında bilgiler alan ve çalışmaları bizzat takip eden Kaymakam Esen, etkinliklere katılan çocuklarla da sohbet etti. Kaymakam Esen, çocuklarla gerçekleştirdiği sohbet sırasında her birinin çok özel ve önemli olduğunu, gelecek vaat ettiklerini belirterek, kendilerinden önemli başarılar ve olumlu davranışlar beklediklerini vurguladı.
Çocukların hayattaki başarılarının artması açısından aile tutumlarının da önemli olduğunu belirten Kaymakam Esen, velilere projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Çocuklarına her alanda güvenmelerini ve her zaman sevgi göstermelerinin önemli olduğunu belirtti.
Projenin başlangıcından bugüne yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve veli katılımının sağlandığı etkinlikte bundan sonra yapılacak çalışmalar ele alındı. Çocuklara hayattaki hedeflerini anlatmaları için söz hakkı veren Kaymakam Esen, her bir çocuğun beklenti ve taleplerini dinledi, velilerden proje hakkındaki düşüncelerini aldı.
Ziyaret programına katılan aileler bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çocukların artık zamanında eve geldiklerini kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak büyük bir çaba içerisinde olduklarını kısa zaman içerisinde topluma yararlı birer insan olarak iftihar edilecek bireyler olacaklarını belirttiler.
Bazı aileler çocukları için iş istedi. Bazı aileler okulu yarım bırakan çocukların okula devamı talebinde bulundu. Çocukların okula devamları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat veren Kaymakam Esen, iş talepleri için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları bazında gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, konunun takip edildiğini, gerekli desteğin verileceğini belirtti.
Kahta Olay Haber Merkezi