1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Aydın: “Biz Milletin Avukatlığını Yapmaya Devam Ediyoruz”
Aydın: “Biz Milletin Avukatlığını Yapmaya Devam Ediyoruz”

Aydın: “Biz Milletin Avukatlığını Yapmaya Devam Ediyoruz”

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kamuoyunda ‘3. Yargı Paketi’ olarak adlandırılan düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu..

A+A-

 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 3. Yargı Paketi ve Özel Yetkili Mahkemeler hakkında değerlendirmelerde bulunurken; “İki gün kesintisiz çalışan bir TBMM Genel Kurulu, akıl almaz tutumlarıyla sıraları yumruklayan, fiili saldırılarda bulunan ve kendilerine içtüzüğün vermiş olduğu hakları suiistimal eden bir ana muhalefet! Biz iktidar sorumluluğu ile gerekirse gece-gündüz demeden kesintisiz çalışıp milletimizin isteklerine cevap veririz. Bugüne kadar yargının hızlandırılması adına, demokratikleşme adına ne gerekiyorsa yaptık. Malumunuz daha önce yargı alanında çıkan diğer iki paket de bu manadaydı. Pazar günü TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan o nahoş görüntüler birilerinin Ergenekon, Balyoz, KCK davaları hakkında rahatsızlıklarından meydana gelmektedir. İstedikleri olmadığı zaman alternatif projeler üretecekleri yerde fiili saldırılarda bulunabiliyorlar. Zaten bu ülkenin en büyük sorunu muhalefet sorunu. Bunu bir kez daha hep beraber görmüş olduk” dedi.
Aydın; “3. yargı paketiyle özel yetkili mahkemeler kaldırılmış bulunmaktadır. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, hepimizin şikâyet ettiği yargının yavaş işlemesi ve uzun süren tutukluluk halleri değil mi? Anti demokratik kurum ve kurallar kalksın istiyoruz ve onun için ona yakışır değişiklikler yapıyor, demokratik adımlar atıyoruz. Özel yetkili mahkemelere gerek kalmadı dedik. Artık ne böyle bir ihtiyaç ne de böyle bir talep var. Diğer taraftan devam eden mevcut davalar da var. O davalar da kesinleşinceye kadar mevcut usulden yargılama devam etsin dedik. Bütün bunlar milletin isteği, kamuoyunun isteği doğrultusunda yaşanan gelişmeler. Yani bu demek oluyor ki Ergenekon, Balyoz, KCK gibi davalar mevcut usulden devam edecekler” dedi.
Ahmet Aydın, özel yetkili mahkemelerin durumu hakkında; “Milli iradeye, hükümete, devlete karşı eylemler, darbe girişimleri vs bunlar görmezden gelinebilir mi? Özel yetkili mahkemeler TCK, TMK kaynaklı pek çok davaya bakıyordu. Yetki alanının genişliği muazzamdı. Yeni düzenlemede de biraz önce bahsettiğim hususlarda TCK 302, 309, 311, 312, 313, 314, 315, 316 maddelerinde yine ağır ceza mahkemeleri doğrudan hareket edebilecek. Diğer yandan ‘Özgürlükler Hâkimi’ diye adlandırılan hâkimler olacak. Bir taraftan soruşturmayı yöneten bir mahkeme ve hâkimi, diğer taraftan itirazlara ve soruşturmayı yöneten mahkemeye daha özgün bakacak bir diğer hâkim olacak. Yine, mevcut durumda bir özel yetkili savcı kendi bölgesi ve yetki alanı dışında her alanda soruşturmayı yürütebiliyor. Getirilen düzenlemeyle savcı, milli iradeye, hükümete, devlete karşı eylemlerde, darbe girişimlerinde yine doğrudan soruşturma yetkisine sahip olacak. Yani bu demek oluyor ki, mevcut Ergenekon, Balyoz, KCK gibi davalarda yeni düzenlemeden etkilenmeyecek. Şimdi burada muhalefet Anayasa Mahkemesi’ne gidecekmiş. Onlar orada nöbet tutmaya devam etsinler. Birisi Ergenekon’un, Balyoz’un avukatlığı peşinde, diğeri KCK’nın avukatlığı peşinde. Biz milletin avukatlığını yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Konuşmasını toparlayan Ahmet Aydın; “Özel yetkili mahkemelerin kalkması ile bu ülkede tekrar darbeler olur görüşüne katılmıyorum. Bu millet artık aydınlanma dönemine girmiştir. Millete rağmen siyaset yapmaya çalışanların durumu ortadadır. Eğer Türkiye hukuk devleti diyorsak bu demokratikleşmeyi yapmak mecburiyetindeyiz. Bakın zamanında Özel Yetkili Mahkemelerden kat be kat yetkili Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı. Ne oldu? Onlar zamanında olmadı mı 28 Şubat’lar, 12 Eylül’ler… Demek ki önemli olan siyasal iktidarın kararlı ve etkin duruşudur. Türkiye’de artık darbeler tarihe karışmıştır.10 yıldır bu ülkede her alanda yapılan reformlarla bunu sağladık” diyerek sözlerine son verdi.
Kahta Olay Haber Merkezi