1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Lise öğrencileri Kahta’yı eTwinning projesi ile tanıtıyor
Lise öğrencileri Kahta’yı eTwinning projesi ile tanıtıyor

Lise öğrencileri Kahta’yı eTwinning projesi ile tanıtıyor

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi, bir eTwinning projesine ortak olarak Kahta'nın tanıtımına katkıda bulundu..

A+A-


Projeye Türkiye dışında Almanya, Romanya, Azerbaycan gibi ülkelerden de ortak okullar katıldı.

Proje kapsamında çekilen fotoğraflar öncelikle okulda sergilendi. Pandemi şartları da göz önünde bulundurularak ayrıca bir de sanal sergi oluşturuldu ve çekilen fotoğraflar takipçilere ulaştırıldı.

Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsmet Yılmaz'ın danışmanlığında bir grup öğrenci "Değerlerimi, Tarihimi ve Kültürümü Fotoğraflarımla Öğreniyorum" projesine ortak olarak farklı şehirlerden ve ülkelerden on üç okulun öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte çalışma imkanı buldular.

Proje Danışman Öğretmeni İsmet Yılmaz, "Okul olarak bizim ilk eTwinning projemizdi. Ben de öğrencilerim de çok heyecanlıydık. Proje boyunca öğrencilerimle beraber birçok çalışma yaptık. Birçok etkinlik yaptık. Pandemi sürecini çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Öğrencilerle çok farklı uygulamalar öğrendik" diye konuştu.

Projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mustafa Işık, "Okulumuzun da ortak olduğu proje kapsamında bir grup öğrencimiz Danışman Öğretmen İsmet Yılmaz rehberliğinde çok güzel çalışmalara imza attılar. Yapmış oldukları tarihi ve doğal gezilerle ayrıca birden çok başlıkta kültürel tanıtımlarıyla ilçemizin tanıtılmasına katkıda bulundular. Aynı zamanda böyle bir süreçte öğrencilerimiz de zamanlarını faydalı geçirmiş oldu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dilerim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen ise, projenin yürütülmesinde özverili çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Mustafa Işık’a, proje danışmanı İsmet Yılmaz’a, okul idaresine ve öğrencilere teşekkür etti.