1. HABERLER

  2. ASAYİŞ
  3. TOKİ’de Korkutan Yangın: 12 Yaralı
TOKİ’de Korkutan Yangın: 12 Yaralı

TOKİ’de Korkutan Yangın: 12 Yaralı

Kahta’da yeni TOKİ konutlarında sabah saatlerinde çıkan yangında aynı blokta kalan 12 kişi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı..

A+A-

Olay Turgut Özal Mahallesi’nin 6 bloklu TOKİ konutları 2. Blokta meydana geldi. İddiaya göre şarjdaki tabletin şase yapması sonucunda 7. kattaki evin salonunda çıkan yangın bir anda evi sardı. Duman kokusunu alan ev sahibi Hasan Yürekli, eşi Şengül ile birlikte henüz uykuda olan çocukları Remziye (4), Baran (6) ve Yağmur’u (8) alarak alevler arasında kurtarıp dışarı çıkardı. Aile fertleri dışarı çıkıp canlarını kurtardıktan sonra alevler evin her tarafını sarıp daireyi küle çevirdi. Yangında dairede oturan Hasan Yürekli (47), eşi Şengül Yürekli (43), çocukları Remziye (4), Baran (6) ve Yağmur Yürekli ile komşuları Eyüp Subaşı (10), Türkan Subaşı(34), Fatma Yıldırım (29), Mustafa Demirel (38), Talha Demirel (1), İsmail Tavrak (32) ve Gaffari Başkaya (29) dumandan zehirlendi. Dumandan etkilenen 12 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın sabah erken saatlerde meydana gelmesi TOKİ konutlarında yaşayan yaklaşık 800 kişinin panik yaşamasına neden oldu. Konutlardaki 200 dairede oturan aileler yangının korkusu ile çocuklarını kucaklayarak dışarı fırladı. Korku dolu anlar yaşayan TOKİ sakinleri can kaybının olmadığını öğrenince sakinleşti.

Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye aracının merdiveninin 4. kattan fazla müdahaleye yetersiz olması tepkilere yol açtı. Bu tür yangınlarda çoğu zaman can pazarının yaşandığını dile getiren vatandaşlar, 7 kata ruhsat veren belediyenin 7. kata ulaşacak yangın merdiveninin olmamasının skandal olduğunu söylediler. Vatandaşlar, eğer bu aile kendi çabaları ile dışarı çıkmayıp da yardım için balkonlara çıksaydı, Adıyaman’dan uzun merdivenli itfaiye aracı gelinceye kadar ailenin tamamı yanarak can verecekti diye tepki gösterdi.

Haber: Şevket Bozkurt