1. HABERLER

  2. ASAYİŞ
  3. Kahta’da Hatalı Sollama: 14 Yaralı
Kahta’da Hatalı Sollama: 14 Yaralı

Kahta’da Hatalı Sollama: 14 Yaralı

Kahta ilçesinde hatalı sollama yapan otomobilin köy minibüsü ile kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 14 kişi yaralandı..

A+A-

 

Kaza Kahta-Siverek yolunun 10. kilometresinde meydana geldi. Kahta istikametine gitmekte olan Osman Yalçın yönetimindeki 02 FD 019 plakalı otomobil, Kahta ilçesinden Akıncılar Beldesi’ne yolcu taşıyan Adem Kaya yönetimindeki 02 KL 516 plakalı minibüs ile Erikdere Köyü yakınlarınsa hatalı sollama nedeniyle kafa kafaya çarpıştı.
Otomobilin hurdaya döndüğü kazada otomobilde bulunan aynı aileden Osman, Medine, Ahmet ve İrfan Yalçın ile minibüste bulunan yolculardan Ramazan Çetinkaya, Semra Tuncer, Ayten Doğan, Aleyna Tuncer, Servet Şengül, Emine Aydın, Filiz Kurtar, Gülbahar Çetin, Sait Şahin ve Kadriye Çetin yaralandı. Kaza yerine 112 acil servis ekipleri kısa sürede ulaşarak yaralıları araçlardan çıkarıp Kahta Devlet Hastanesi’ne getirdi. Tedavi altına alınan yaralılardan otomobil sürücüsü ve eşinin durumlarının ağır olduğu anlaşılarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
 
 
Görgü tanıkları kazanın otomobil sürücüsünün önündeki traktörü hatalı sollaması nedeni ile meydana geldiğini iddia etti. Kahta – Siverek Karayolu ulaşıma kapandı. Kazada metrelerce minibüsün önünde sürüklendikten sonra yolun ortasına atılan otomobil karayolunun bir süre kapanmasına neden oldu. Daha sonra olay yerine gelen kurtarma ve itfaiye ekipleri yolda güvenlik tedbirleri aldıktan sonra yol trafiğe açıldı.
Kaz aile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kahta’da ikinci kaza aynı saatlerde ilçe merkezinde meydana geldi. Kahta Baraj Yolu Ebusadık yakınındaki kazada ise henüz plakası belirlenemeyen Mehmet Atlı yönetimindeki otomobil ile karşı yönden gelen Veysel Kuştepe yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada her iki otomobil sürücüsü yaralandı. Yaralılar ambulans ile Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber: Şevket Bozkurt