1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Çetinkaya, ilçedeki önemli projelere ilişkin bilgi verdi
Çetinkaya, ilçedeki önemli projelere ilişkin bilgi verdi

Çetinkaya, ilçedeki önemli projelere ilişkin bilgi verdi

AK Parti Kâhta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısında görevden alındığı yönündeki iddiaları yalanladı ve ilçedeki önemli projelere ilişkin bilgiler verdi..

A+A-

 

Yerel yönetim olarak, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek projeler üzerinde çalıştıklarını belirten AK Parti Kâhta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atıldığını söyledi.
 
Görevden Alınma İddiaları
 
Teşkilatın seçimlerde gösterdiği başarıya dikkat çeken AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, Kâhta'nın, hem genel hem de yerel seçimlerde önemli bir performans sergilediğini vurguladı. Şahsı ve teşkilatı hakkında çıkan asılsız iddiaların, ilçeye ve çalışmalara zarar verdiğini ifade etti.
Başkan Çetinkaya, görevden alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İlçe başkanı olarak görevden alındığım şeklindeki iddialar doğru değil. Yönetimimle birlikte görevimin başındayım. Gerek genel seçimlerde, gerekse yerel seçimlerde başarı göstermiş bir teşkilatız. İlçe başkanı olarak teşkilatımla beraber Türkiye genelinde seçim başarısı gösteren ilçelerden bir tanesiyiz. Bu tür iddialar memlekete bir şey kazandırmaz" dedi.
 
Yaşanan Boğulma Vakaları
 
Başkan Çetinkaya, son dönemde artan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu tür üzücü olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını ve halkın da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Kâhta-Narince Duble Yolu Çalışması
 
Menzil-Kâhta arası duble yol çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanacağını belirten Başkan Çetinkaya, “Kâhta-Diyarbakır yolu ile Kâhta-Adıyaman arasındaki 11 kilometrelik mesafe de tamamlanıyor. Ödenek sorunu diye bir sorun yok. Bu projenin tamamlanmasıyla ulaşım daha güvenli ve hızlı olacak” dedi.
 
Millet Bahçesi
 
Başkan Çetinkaya, "Millet Bahçesi'nde çalışmalar yüzde 95 oranında bitti. Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Bağlantı yolları ile ilgili sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Bu proje ile ilçeye yeni bir sosyal alan kazandıracağı gibi halkımızın da daha rahatça vakit geçirebileceği bir yer olacak” dedi.
 
Spor Kompleksi
 
Başkan Çetinkaya, “Spor kompleksi iki bölümden oluşuyor. Yüzme havuzunun olduğu bölüm tamamlandı. Spor salonunun yer aldığı ikinci bölümde çatı işleri devam ediyor. Çevre düzenlemesi ve bazı ince işlerden sonra yakın zamanda halkımızın hizmetine açılacak" dedi.
 
GES Projeleri İçin 3,5 Milyon Euro'luk Yatırım
 
Güneş Enerji Santrali (GES) projelerinin enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Çukurtuş köyünde yapılan 50 MW GES'in kapasitesi dolu vaziyette. Buraya 3,5 milyon Euro'luk bir yenileme yapılacak ve inşallah Eylül ayı sonlarında bitmiş olacak. OSB ve Küçük Sanayi Sitesi'nde güneş enerjisinden faydalanmayı hedefliyoruz. Bu projeler çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına katkı sağlayacaktır” dedi.
 
Ağır Ceza Mahkemesi Talebi
 
Kâhta'da ağır ceza mahkemesi kurulması talebinin sürdüğünü belirten Çetinkaya, bu mahkemenin adalet hizmetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını dile getirerek yaklaşık 1 yıldır Ağır Ceza Mahkemesinin kurulması için girişimlerinin olduğunu ifade etti.
 
Sağlık Sorunları
 
İlçedeki sağlık sorunlarına da değinen Çetinkaya, yeni sağlık tesisleri ve mevcut hastanelerin iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çetinkaya, “Diş Sağlık Merkezinin kendi yerine taşınması ile hastanede bir alan açıldı. Acil düzenlemesi de bittiğinde sıkıntılar da minimize edilmiş olacaktır. Birkaç branşta doktor eksiğimiz var. Onlar da tamamlanmak üzere. Ekipman noktasında vekilimiz İshak Şan’ın gerçekten büyük bir desteği var. 7 tane sağlık ocağı daha yapılacak. Eski hamamın yerine 16 odalı 2 nolu sağlık ocağı yapılacak. Kadın Doğum Hastanesi yatırım programına alındı. Onunla ilgili yer arayışımız var" şeklinde konuştu.
 
2. Etap OSB
 
OSB'deki arsaların şeffaf ve kurallara uygun bir şekilde tahsis edildiğini vurgulayan Başkan Çetinkaya, “İkinci etabın tüm altyapısı, elektrik, doğalgaz her şeyi bitti. Şu anda taahhütlerle imza sürecine gelindi. İmza işleminden sonra yatırımcılar inşaat çalışmalarına başlayabilir. 
Altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve yatırımcıların inşaata başlamak için hazır olduğunu belirten Başkan Çetinkaya, “2. etap OSB’de arsalar peşkeş çekildi, arsalar satılıyor şeklindeki iddialar asılsız. 2. etapta 60 arsa farklı sektörlerde faaliyet yürüten yatırımcılara tahsisi yapıldı. Taahhütlü tahsislerin süresi 7 yıldır. 7 yıldan önce devri, satışı yapılamaz. Birkaç kişi satmak girişimde bulundu ancak kabul edilmedi. İşletme kurmayı düşünmeyenler dilekçe ile başvuruda bulunarak ödediği meblağı alabilirler. Boşalan yer sıralamada bulunan kişiye satışı yapılır. Sistem böyle işliyor" dedi.
 
Bölgesel Kalkınma Ve Depremler Sonrası Yatırımlar
 
6 Şubat depremlerinin ardından bölgede kalkınmanın tarım ve turizm alanlarında yapılacak atılımlarla sağlanabileceğini belirten Başkan Çetinkaya, bu alanlara yönelik yatırımların önemine dikkat çekti.
Başkan Çetinkaya, tüm bu projelerin ilçenin kalkınmasına ve halkın refahına katkı sağlayacağını vurgularken, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kâhta'nın daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Haber: Şevket Bozkurt