1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Kahta Adalet Sarayı’nda PTT şubesi açıldı
Kahta Adalet Sarayı’nda PTT şubesi açıldı

Kahta Adalet Sarayı’nda PTT şubesi açıldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 6 Şubat depremlerinin etkisiyle artan nüfus yoğunluğu sebebiyle adliyenin iş yükünü hafifletmek amacıyla Kahta Adalet Sarayı’nda ilk defa PTT şubesi açıldı..

A+A-

 

Kahta Adalet Sarayı’nda ilk defa açılan PTT şubesinin hem vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek hem de adliyenin iş yoğunluğunu hafifletmek amacıyla açıldığı belirtildi. 
Son dönemde 6 Şubat depremlerinin etkisiyle Kahta'da ciddi bir nüfus artışı olduğunu ifade eden Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, açılış törende yaptığı konuşmada; “Bu nüfus artışına bağlı olarak hem adliyemizde iş yükü arttı. 2022 yılında Cumhuriyet Başsavcılığımızca bin 146 soruşturma dosyası yürütülmüşken, bu sayı 2023 yılında 4 bin 574'e yükselmiştir. Buna bağlı olarak adliyemizden çıkarılan tebligat sayısında da olağanüstü bir artış yaşandı. Bu nedenle adliye binamızda vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması, personellerimizin daha iyi şartlarda hizmet sunması amacıyla uzun zamandır adliyemizde ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz ve faaliyete geçmesi için yaklaşık 6 aydır uğraş verdiğimiz, PTT şubemizin açılmasıyla personellerimizin hem emek ve zaman kayıpları azalacak, hem de adli işlemlerde hızlanacaktır. Açılan PTT şubesinde tüm işlemler yapılabilecek olup vatandaşlarımız da burada hizmet alabileceklerdir” dedi.
Yeni açılan PTT şubesinin hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin ise, adliyede yapılacak olan iş ve işlemlerin, yargılanma faaliyetlerinin hızlanması açısından fayda sağlayacağını söyledi.
Kahta Adliye Sarayı’nda düzenlenen açılış törenine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, PTT Adıyaman Başmüdürü Remzi Fırat, PTT Kahta Başmüdürü Mustafa Korkut, hakimler, savcılar, avukatlar, kurum amirleri ve adliye personelleri katıldı.
Tören sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla adliyede görev hakim, savcı ve bayan personellere Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin ve Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin tarafından karanfil verilerek, günleri kutlandı.