1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Vali Varol, kilisedeki restorasyon çalışmalarını inceledi
Vali Varol, kilisedeki restorasyon çalışmalarını inceledi

Vali Varol, kilisedeki restorasyon çalışmalarını inceledi

Adıyaman Valisi Osman Varol, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan Süryani Kadim Metropolitliği’ni ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi..

A+A-

 

Süryani Kadim Metropolitliği’ndeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Adıyaman Valisi Osman Varol'a İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse eşlik etti.
Varol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ile birlikte tescilli kültür varlıkları arasında bulunan ve 6 Şubat depremleri ile birlikte hasar alarak restorasyon çalışmalarına başlanılan Adıyaman ve Çevre İlleri Süryani Kadim Metropolitliği’ni ziyaret ederek Metropolit Melki Ürek'ten kilisenin tarihi başta olmak üzere tadilat ve onarım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Kilisedeki restorasyon çalışmalarındaki incelemelerinin ardından süryani cemaati ile sohbet eden Vali Varol, “Hoşgörünün hakim olduğu kadim şehrimizde süryani vatandaşlarımızı şehrimizin bir mozaiği ve zenginliği olarak görüyor, köklü tarihimizden edindiğimiz birikim ve ilhamla, köken, ırk, mezhep, inanç ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Misafirperverliklerinden dolayı Metropolit Melki Ürek ve süryani cemaatine teşekkür ediyoruz” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt