1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Ziraat Bankası Kahta Şubesi Kahtalılara Yetersiz Kalıyor
Ziraat Bankası Kahta Şubesi Kahtalılara Yetersiz Kalıyor

Ziraat Bankası Kahta Şubesi Kahtalılara Yetersiz Kalıyor

38 yıldan beri halkımıza hizmet veren Kahta Ziraat Bankası Kahta’nın iş hacmi ve nüfus kalabalığından dolayı artık sırtındaki iş yükünü taşıyamaz hale gelmiştir..

A+A-

 

1974 yılında yeni yapılan Ziraat Bankası hizmet binası belediyenin vermiş olduğu yapı kullanma ruhsatında iki katlı olup, üst kat lojman ve bir daire, alt kat ise bankanın hizmet binası olarak yapılmış. Toplam kulanım alanı 246 metredir.
Kısacası bu bina sağlık açısında dahi kullanılması sakıncalıdır. Bankanın hizmet alanı 123 metredir. Bu dar alanda bazen 300-500 kişi içerde işlem yapmak için mecburen havasız yerde beklemek zorunda kalıyor. 38 yıl önce Kahta’nın nüfusu bin veya altı bin civarında, küçücük bir ilçe iken o zaman bankanın iş hacmi ancak günlük100 makbuzla işlem yapılmıştır. Bu gün ortalama en az günde 1500-2000 bin dekont kesilmektedir. Çiftçilerimize destek ödemeleri yapıldığında bu rakamlar dört bin kişiyi bulmaktadır. Ziraat Bankası Kahta Şubesi’nde 1974 yılından beri her hangi bir değişiklik olmamıştır.
Binanın fiziki durunu berbat, iç kısımlarda tavan dökülmeye başlamış, depreme dayanıklılığı kalmamış. Sahipli bir memleket olsaydı şimdiye kadar kaç sefer yeni banka yapılmıştı. Fiziki yapısından dolayı personel ataması yapılmıyor. Personelin çalışacağı yer yok. 1980 yılında 30 personelle çalışırken bu gün bu kurumda müdür, müdür yardımcısı, güvenlik bütün personel dahil toplam 11 kişi ile hizmet veriliyor. Memur yetersiz, bina yetersiz. Bu sıkıntıya rağmen Sincik ilçesinde özel banka yok, Ziraat Bankası yok. Bu ilçenin bütün resmi ve gayrı resmi işlemlerini mecburen Kahta Ziraat Bankası Şubesi üstlenmiştir. Halen de her iki ilçenin sıkıntısını 123 metre kare alanda yürütülmektedir. Kahta’da küçük sanayi sitesi var, organize sanayisi faaliyete geçiyor. Yaklaşık 2 bin üniversite öğrencisi, 4 binin üzerinde esnaf, 10 bin çiftçi, 5 bin emekli ve memur, 18 bin sosyal dayanışma vakfı yardım dosyası var. Bu kadar iş yoğunluğuna rağmen 38 yıldan beri bu banka her halde unutulmuştur. Kahtalılar iş ve yer kalabalığından dolayı neredeyse her gün bir memurla tartışmaktadır. Vatandaşlar 70 bin nüfuslu ilçeye üç beş katlı bir binanın yapılması istiyorlar.
Kahtalılar, Adıyaman Ziraat Bankası Merkez Müdürü’nden ve Güneydoğu Bölge Müdürlüğü’nden, Ziraat Bankası Genel Müdürü’nden Kahta’ya yeni bir banka binası yapılmasını istiyorlar. Vatandaşlar, çağ atlayan Türkiye’mizde her yerde lüks Ziraat Banka Şubeleri varken neden Kahta’da bin metre kare büyüklüğünde üç beş katlı bir banka şube olmasın diyorlar.