1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Sırrı Öztürk, Avusturya’daki İncelemeleri Aktardı
Sırrı Öztürk, Avusturya’daki İncelemeleri Aktardı

Sırrı Öztürk, Avusturya’daki İncelemeleri Aktardı

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Sırrı Öztürk, Avusturya dönüşü incelemelerini aktardı..

A+A-

 

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim kurulu üyesi Veteriner Hekim Sırrı Öztürk, Avusturya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin (ZAR) daveti üzerine Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Heyeti ile birlikte Avusturya‘ya gitmişti. Avusturya dönüşü konuyla ilgili açıklamada bulunan Veteriner Öztürk, Avusturyalı meslektaşları tarafından çok sıcak karşılandıklarını ifade etti. Avusturya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yetkililerinin, Avusturya’nın önemli hayvancılık bölgeleri hakkında bilgiler verdiğini ifade eden Öztürk, “Aşağı Avusturya Bölgesindeki tarım ve hayvancılık fuarı, Avusturya’daki sperm üretim merkezleri ( Avusturya Genetiği) ve buradaki hayvan satış yerleri ( hayvan borsaları) gezdirilerek, Avusturya için önem arz eden Fleckvieh ( sütçü simental ) ırkının ıslah çalışmaları, hayvan satış yerleri (hayvan borsaları)işleyiş şekilleri gösterilerek bu aşamalara nasıl gelindiği bizlere aktarıldı.
Heyetimiz, aynı zamanda Avusturya Tarım Bakanı Yardımcısı, Aşağı Avusturya Eyalet Tarım Bakanı, Eyalet Damızlık Birliği ve Avusturya Damızlık Birliği Başkanı ÖK. Rat Anton Wagner ile faydalı görüşmeler yaptı. Son yıllarda gelişen Avusturya- Türkiye arasındaki dostluk ve iyi ilişkiler göz önünde bulundurularak iki sivil toplum kuruluşu, yani Avusturya- Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iğle aramızda bilgi ve birikimlerini paylaşmak, teknik, eğitim ve ıslah çalışmalarında karşılıklı programlar oluşturmak, teknik geziler düzenlemek, karşılıklı olarak hayvancılıkla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için ortak bir metin oluşturuldu ve bu metin imza altına alındı. Türkiye son iki yılda Avusturya dan 17 bin baş damızlık hayvan ithal etmiştir. Gelen hayvanların pedigri kayıtları, verim düzeyleri bakım ve beslenme durumları yerinde incelenip Avusturya’da ki verimliliğin Türkiye’de de sağlanması hedeflenmiştir.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte gezi neticesinde yaptığımız değerlendirmede, Türkiye’de çok yaygın olan Holstein ırkının yapılan ıslah çalışmaları neticesinde artık ithalata ihtiyaç olmadığı, Türkiye’de ki damızlık düvelerinin ihtiyaca cevap verdiğini, etçil ve kombine ırklarda ihtiyaç miktarının bir an önce temin edilmesi, ıslah çalışmalarında suni tohumlamanın yaygınlaştırılması gerektiği ve ithalatın çözüm olmadığını, kendi ıslah çalışmalarımızı daha da hızlandırmamız gerektiğini tespit ettik” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi