1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kaya Ailesi'nin Akülü Tekerlekli Sandalye İsteği Yerine Getirildi
Kaya Ailesi'nin Akülü Tekerlekli Sandalye İsteği Yerine Getirildi

Kaya Ailesi'nin Akülü Tekerlekli Sandalye İsteği Yerine Getirildi

Kahta ilçesinin Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan ve çocukları yürüyemeyen Kaya Ailesi’ne, akülü tekerlekli sandalye verildi. .

A+A-

 

Gazetede çıkan "Çocukları ölümle pençeleşen anne yılın annesi seçildi" haberi üzerine İstanbul’daki hayırsever vatandaşlar, tekerlekli sandalye gönderdi. Aileye akülü tekerlekli sandalyeyi Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Diyalog Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa İşeri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan ve İkbal Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ebubekir Akbaş teslim etti. Akülü tekerlekli sandalyeyi, Kahta Diyalog Gazetesi'nde haberi gören ve İstanbul’da yaşayan ismini vermek istemeyen birkaç hayırsever vatandaşın gönderdiği öğrenildi.
Gazetede haberi gördüklerinde çok duygulandıkları öğrenilen hayırsever vatandaşların, 21 yaşındaki hastalıkla pençeleşen Osman Kaya’nın ‘akülü tekerlekli sandalye istiyorum’ sözü üzerine Kahta Diyalog Gazetesi'ni arayarak mağdur aileye yardımda bulunmak istedikleri öğrenildi.
Aileye tekerlekli sandalye verilirken bir açıklama yapan Kaymakam Metin Esen, "Yardımda bulunan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir davranış sergilediler. Gençlerin yüzündeki mutluluğu gördüm. Sanki dünyanın en değerli hediyesini almış gibi bir mutluluk yaşadılar. Kahta Diyalog Gazetesi de buna vesile olmuş. Sizi de kutluyorum. Muzaffer ve Osman kardeşlerin bu durumu karşısında biz de yardımda bulunmak istiyoruz. Kendi imkanlarımız dahilinde biz de akülü tekerlekli sandalye ve bir bilgisayar vermek için çalışmalara başlayacağız. Anneleri de çok fedakarca davranıyor. Özellikle, evde bu gençlere bakan gelinlerini tebrik etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Kahta Diyalog Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa İşeri de tekerlekli sandalyenin kendilerine ulaşma aşaması hakkında bilgi verdi. İstanbul’da yaşayan ve bu bölgenin çocukları olan birkaç hayırseverin kendilerine ulaştıklarını söyleyen İşeri, "Gazetemizde çıkan haberi gören ve ismini vermek istemeyen birkaç hayırsever, aileye yardımda bulunmak istediklerini ifade ettiler. Annenin yaşlı olduğunu ve tekerlekli sandalyeyle çocuklarını gezdirmekte zorlandığını okumuşlar. Ayrıca hastalıkla pençeleşen ve yürüyemeyen iki kardeşten biri olan Osman Kaya’nın akülü tekerlekli sandalye istediğini de görünce akülü tekerlekli sandalye göndermeye karar verdiler. Sağ olsunlar bu işi bizim üstlenmemizi istediler. Biz de o değerli dostlarımızın gönderdiği tekerlekli sandalyeyi aileye ulaştırdık. Sayın Kaymakamımız da bizi kırmayarak eşlik etti. Başta hayırsever vatandaşlarımız olmak üzere Kaymakamımız Metin Esen’e ve İkbal Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ebubekir Akbaş’a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ebubekir Akbaş da konuşmasında, "Dernekler sadece veren ile alan arasında bir köprü vazifesi görür. Hayırsever dostlarımızdan gelen bu yardımın yerine ulaşması için katkıda bulunmak, tabii ki bizim en doğal görevimizdir. Aile ve bilhassa hastalığın pençesinde olan ve yürüyemeyen Muzaffer ve Osman kardeşler, gerçekten çok mutlu oldular. Biz de onlarla birlikte mutlu olduk. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi