1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da fırtınadan etkilenen çiftçiler destek bekliyor
Kahta’da fırtınadan etkilenen çiftçiler destek bekliyor

Kahta’da fırtınadan etkilenen çiftçiler destek bekliyor

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dün geceden beri etkili olan şiddetli rüzgar meyve bahçelerine zarar verdi. Bahçesi zarar gören çiftçiler ise devletten destek bekliyor..

A+A-


Kahta’da Pazar günü akşam saat 20.00 sıralarında başlayan ve Pazartesi günü sabah saat 17.00’a kadar devam şiddetli rüzgardan dolayı meyve bahçeleri zarar gördü. Fırtınanın şiddetli olmasından dolayı çoğu köydeki bahçeler de zarardan nasibini aldı.

Meyve bahçeleri zarar gören köy muhtarları ise köylerinde yaşanan fırtınadan dolayı zarar gören bahçelerin olduğunu ve bu durumun tespiti için yetkililerin keşfe gelmesini istediler.

Muhtarların talepleri doğrultusunda Kahta Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ve Kahta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım fırtınadan etkilenen köylerde badem ve bağ alanlarında incelemelerde bulundular.

Kahta Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, yapılan incelemeler sonucunda çiftçilerimizin zararını tespit edilmesi için muhtarlıkların Kahta Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne dilekçelerini bir an önce verilmesi gerektiği söyledi. Orak, “Yapılan müracaatlar doğrultusunda Kahta Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli belirtilen köylere giderek tespitlerde bulunup, bahçede görülen zararı tutanak altına alacaklar” dedi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ve Kahta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için gereken çalışmaların bir an önce başlayıp, zarar oranının belirlenmesi gerektiğini ifade ederek; “Çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerin desteklerini bekliyoruz. Ayrıca fırtınadan zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dediler.