1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da 103 amirale tepki açıklaması yapıldı
Kahta’da 103 amirale tepki açıklaması yapıldı

Kahta’da 103 amirale tepki açıklaması yapıldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Eğitime Destek Platformu İlçe Temsilciği, 103 emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi..

A+A-


Kahta Merkez Celalettin Camii önünde Cuma namazından sonra düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Tügva Adıyaman İl Başkanı İdris Toprak, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitime Destek Platformu İlçe Temsilcisi Lütfü Başlı, amirallerin hadlerini aştıklarını ve eski Türkiye özlemiyle iktidara ve halka ayar verme cüretinde bulunduğunu söyledi.

Vaktiyle aktif görevdeyken neye hizmet ettikleri herkesçe bilinen, eski Türkiye özlemiyle dolu amiral emeklisi bir grubun, adeta muhtıra çağrışımı yaparcasına meşum bir bildiriye imza attıklarını ifade eden Eğitime Destek Platformu İlçe Temsilcisi Lütfü Başlı, yaptığı açıklamasında; “Bu emekli amiraller; hadlerini aşmışlar, kendilerini bir şey sanmışlar ve eski Türkiye özlemiyle iktidara ve halka ayar verme cürretinde bulunmuşlar.

Türkiye, eski Türkiye değildir. Belli ki emekli amirallerin bazısı bu hakikati hâlâ öğrenememiştir. Türkiye’de Montrö antlaşmasını tartışmaya açan ya da mavi vatandan taviz veren yoktur.

Aksine bugün Karadeniz’de doğalgaz bulan, Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin menfaatleri için dünyayı karşısına alan bir iktidar ve Türkiye vardır. Darbeler, cuntalar, muhtıralar ve bildiriler memleketi felakete sürükleyen kirli ve karanlık teşebbüsler olarak ülke tarihinde ve siyasi hafızamızda yer edinmiş ve maşeri vicdan bu girişimleri her daim ademe mahkum etmiştir. Milli iradeye, sivil siyasete, meşru hükümete, anayasanın varlığına ve demokratik mücadeleye karşı şer ve vesayet odaklarının hamlelerini akamete uğratacak ve çaresiz bırakacak olan milletin kendisi ve temsili iradesi olan Yüce Meclis’tir. Bu bildiri yok hükmündedir ve ayaklarımızın altındadır.

Türkiye’de; ABD ve AB’nin menfaatini Türkiye’nin menfaati zanneden şahsiyetsiz eziklerin devri çoktan kapanmıştır.

Türkiye ve Türk halkı, eski Türkiye özlemiyle bildiriye imza atan gürûha haddini bildirmeye muktedirdir. 103 emekli amiralin bildirisi ceberrut ve tahakkümcü anlayışın ve zihniyetin tekrardan hortlanmaya çalışıldığının tezahürüdür, güçlü ve kararlı bir şekilde bu bildirinin karşısında durulmalı ve Hukuk önünde mutlaka bu darbenin çöplüğünde kokuşmuş beyaz yakalı, sözde amiral denilen demokrasi ve vatan haydutları yargılanmalıdır. Sivil siyasete ve seçilmişlere bu tarz bildirilerle müdahaleler ve dizayn girişimleri kimsenin cüret ve cesaret edemeyeceği lanetli hareketler olarak değerlendirilmeli ve cezalandırılmalıdır.

Kahta Eğitime Destek Platformu olarak; halkın iradesi ve gücü üzerinde hiçbir güç ve irade tanımıyoruz.  Ayrıca Kahta Eğitime Destek Platformu olarak beklentimiz; 103 Emekli cuntacı artığının defterinin dürülmesidir.

Kendilerini bu ülkenin ve bu milletin üstünde görenlerin rütbeleri sökülmeli ve peygamber ocağı ordumuz ile ilişkileri kesilmeli...

Bu 103 kullanışlı aparata alkış tutanlar da tarihin karanlık sayfasında yerini alacak ve gelecek nesillerin vicdanında mahkum edileceklerdir. Vatansızların güdümlü amirallerinden veya sivil ve de siyasi uzantılarından iyi niyet beklenmemelidir. Hazırız ve teyakkuzdayız” diye konuştu.