1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Jandarmanın 173. Yıldönümü Adıyaman’da Kutlandı
Jandarmanın 173. Yıldönümü Adıyaman’da Kutlandı

Jandarmanın 173. Yıldönümü Adıyaman’da Kutlandı

1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da coşkuyla kutlandı..

A+A-

 

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan törene Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile jandarma personeli eş ve çocukları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen Jandarma Binbaşı Günay Güllü tarafından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun yayınladığı kutlama mesajları okundu.
Jandarmanın kuruluşunun 173. yıl kutlamaları çerçevesinde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, konuşmasında; mensubu olmaktan gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının kuruluşunun 173. yılını gururla kutlamanın mutluluk ve heyecanı içerisinde olduğunu belirterek, “Başarılarla dolu 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarma, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş bir teşkilattır” dedi.
Jandarmanın modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme azim ve inancı içersinde olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, “Jandarmanın 173. kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 173 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu jandarma teşkilatının fedakar personeli ve ailelerinin 173. yılını kutluyorum” dedi.
Kuruluş etkinlikleri kapsamında daha sonra jandarma ekipleri tarafından temsili bir uyuşturucu madde kaçakçılığı operasyonu ile jandarmanın toplumsal olaylara karşı nasıl müdahale edildiği canlandırıldı. Temsili operasyonda jandarma narkotik köpeğinin yapmış olduğu gösteriler izleyenleri heyecanlandırdı. Jandarmanın uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü başarılı operasyonlarda gizlenen uyuşturucuyu hassas koku alma özelliği sayesinde çok kısa sürede bulan jandarma narkotik köpeğinin yapmış olduğu gösteriler törene katılan heyet tarafından uzun süre alkışlandı. Jandarmanın kuruluşunun 173. yıl etkinlikleri kapsamında daha sonra Baraj Jandarma Komando Bölüğü tarafından tüfekli ve tüfeksiz hareketlerden oluşan spor gösterisi sunumu yapıldı.
Programda ayrıca, kültürel etkinlikler kapsamında Adıyaman merkeze bağlı ilköğretim okullarının katılımıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra birlik içerisindeki müsabakalarda dereceye giren Jandarma personeline ödülleri verildi.
Jandarmanın kuruluşunun 173. yılı etkinlikleri kapsamında emekliye ayrılan geçici köy korucularına il protokolü tarafından hizmet anısı belgeleri verilerek, jandarmanın kuruluşunun 173. yılı etkinliklerine katılan heyet daha sonra jandarmanın modern silah ve teçhizatlarının sergilendiği alanı gezdiler.
Kahta Olay Haber Merkezi