1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Genç Kız Suya Düşen Emeğini Almak İsterken Akıntıya Kapıldı
Genç Kız Suya Düşen Emeğini Almak İsterken Akıntıya Kapıldı

Genç Kız Suya Düşen Emeğini Almak İsterken Akıntıya Kapıldı

Kahta’ya bağlı Geldibuldu Köyü Bahçe Mezrası’nda suların yükselmesiyle ada haline gelen arazide çalışan ailesine yemek götüren genç bir kız, Atatürk Barajı’nda boğuldu. .

A+A-

 

Sabiha Erdemir (22), sabah saatlerinde pamuk tarlasında ve bostanda çalışan ailesine yemek götürmek istedi. Beş yaşındaki kardeşi Songül Erdemir ile birlikte eşeğe binen genç kız, baraj suyunun yükselmesi nedeniyle ada haline gelen araziye gitmek için yola çıktı. Yaklaşık 15 metre uzunluğunda ve yarım metre derinliğindeki suyu geçerken ekmek torbasını suya düşüren genç kız, eşekten inerek akıntının da etkisiyle uzaklaşan ekmek torbasını almak için suya girdi. Dalgaların uzaklaştırdığı ekmek torbasının peşinden giden Sabiha Erdemir, bir süre sonra akıntıya kapılarak kayboldu. Kardeşinin haber vermesiyle birlikte kızın ailesi, köylüler ve jandarma olay yerine geldi. Yaklaşık iki saat boyunca kızın cesedini arayan köylüler, kancalar yardımıyla kızın cesedini sudan çıkardı. Cesedin sudan çıkarılmasıyla birlikte genç kızın yakınları sinir krizi geçirdi. Sabiha Erdemir'in cesedi otopsi yapılmak üzere Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Genç kızın birkaç hafta önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Ceset sudan çıkarıldıktan sonra köylüler yolun yapılmamasına tepki gösterdi. Yol olsaydı bu boğulmanın olmayacağını söyleyen Mustafa Bozkurt, “Devletten tek isteğimiz yol yapılmasıdır. Eğer bu yol olsaydı kızımız boğulmazdı. Bütün arazimiz öbür tarafta kalmış. İstimlak falan yok. Biz pamuk ekiyoruz. Devletten tek isteğimiz yol” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi