1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. En İyi Kardeş Kurum Ziraat Odası Başkanlığı Seçildi
En İyi Kardeş Kurum Ziraat Odası Başkanlığı Seçildi

En İyi Kardeş Kurum Ziraat Odası Başkanlığı Seçildi

Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Kurum Projesi’ neticesinde Kahta Ziraat Odası en iyi kardeş kurum seçildi..

A+A-

 

İlçemizde bulunan kamu kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, reel sektör kuruluşları, ekonomik durumu iyi olan okullar ve il dışındaki hemşeri kuruluşları ile ekonomik durumu iyi olmayan okullar arasında gönüllülük esasına dayalı kardeş kurum ilişkisi kurmak amacıyla Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Kurum Projesi’ birbirinden güzel sonuçlar verdi.
Proje ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, haber merkezimize şu açıklamalarda bulundular: “Bireyin eğitim yaşantısı, sadece öğretim yapılan yerler ve mekânlarla sınırlı değildir. Bu olgu çok net olarak bilinmesine rağmen okullarımızın, çağın gerektirdiği insan yetiştirmede ve çevre ile gerektiği düzeyde iletişim kurmada yeterli oldukları söylenemez. Okulların başarılı olabilmesi için çevre ile eşgüdümün sağlanması, çevreyi yakından izlemesi, çevre ile olan iletişimin okula da yansıtılması konusunda okul yöneticisi, öğretmenler, kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Okullar, hedeflerini çevresi ile paylaştığı ve bu hedefler konusunda yakın çevresini bilgilendirdiği sürece, çevre örgütlerden gerekli desteği alabilecek ve çıktılarında hedef aldığı niteliği elde edebilecektir. Bu yapılmadığı sürece eğitimin en önemli boyutlarından biri olan çevre değişkeni göz ardı edilmiş olacak ve eğitimde beklenen sonuçlar hiçbir zaman alınmayacaktır.
Bu bilgiler ışığında ilçemizde okul-çevre ilişkilerini istenen düzeye ulaştırmak ve eğitimde beklenen hedefe ulaşabilmek için okullar ile kurumlar arasında iletişim köprüsünün kurulması büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede, İlçe Kaymakamımız Metin Esen’in himayelerinde böyle bir projeyi hazırladık ve çok güzel sonuçlar da aldık.
Proje ile amaçlanan ilçemizde eğitim hizmetlerine destek olmak, eğitimin kalitesini artırmak, okulların ihtiyaçlarını karşılamak, ilçemizde sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek ve ilçemizin tanıtımını sağlamak gibi birçok hedef gerçekleştirildi. Bu hedefler doğrultusunda etkin bir şekilde çalışan ve destek çıkan en iyi kurum Kahta Ziraat Odası Başkanlığı oldu.
Proje kapsamında: 30 köy okulumuza kardeş kurum seçimi yapıldı. Kardeş kurumlar, ziyaret, boya-badana, piknik, araç-gereç temini, ihata duvarı yapımı, kitap dağıtımı vb. etkinliklerle kardeş okullarına destek verdiler. Okullardan yapılan çalışmalar ile ilgili olarak birinci dönem ve ikinci dönem sonunda rapor istendi. Rapor sonuçlarına göre yapılan değerlendirmeyle dereceye giren kardeş kurumlar belirlendi.
Kahta Ziraat Odası Başkanlığı- Çaybaşı İ.Ö.O, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü-Çıralık İ.Ö.O, Kahta FEM Dershanesi-Esendere İ.Ö.O ile İlçe Müftülüğü-Bölükyayla İ.Ö.O dereceye giren kardeş kurumlar olup, dereceye giren kardeş kurumlara plaket verildi” şeklinde konuştu.

Kahta Olay Haber Merkezi