1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyamanlı Öğrenciler Tarihle Buluştu
Adıyamanlı Öğrenciler Tarihle Buluştu

Adıyamanlı Öğrenciler Tarihle Buluştu

SODES kapsamında “Tarihle Buluşma” başlıklı projeyle ilimizden 126 ilköğretim okulu öğrencileri Ankara, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’daki tarihi ve kültürel değerleri ziyaret etti..

A+A-

 

Adıyaman’daki ilköğretim okullarında okuyan yedinci sınıf öğrencilerinden maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrenciler arasından okullarınca seçilenlerin katıldığı gezi, birer hafta ara ile üç seferde tamamlandı.
Öğrencilerin kahramanlık destanlarının yazıldığı yerleri görmeleri, değerlerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları, geçmişini iyi öğrenerek sahip çıkmaları ve geleceklerini doğru şekillendirmeye katkı sunmaları amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde tarihi yerleri rehberler eşliğinde gezerek bilgiler aldılar.
Özellikle Çanakkale Gelibolu Yarımadasında bulunan şehitlik, tabya ve siperleri gezerken duygulu anlar yaşayan öğrencilerin anlatılanlar karşısında çok etkilendikleri gözlemlendi.
Görevli rehberin ve öğretmenlerinin anlattıklarını pür dikkat dinleyen öğrenciler merak ettikleri konularda da sorular sordular.
Osmanlıya başkentlik yapmış Edirne, Bursa ve İstanbul’daki tarihi yerleri gezen öğrencilerimiz gittikleri yerleri büyük bir heyecan ve merak içerisinde takip ettiler. Ayrıca İstanbul Boğazında tekne turuna katılarak boğazın ve İstanbul’un eşsiz güzelliklerini gördüler.
Ankara’da bulunan tarihi yerlerin yanında çeşitli müzeleri de gezen öğrenciler bilim ve sanatın bulunduğu mekânlardaki sergilenenleri merak ve ilgi ile takip ettiler.
İstanbul’a gidiş ve dönüşleri uçakla olan öğrencilerin ilk defa uçakla, gökyüzü ve denizle ve büyük şehirlerle buluşmaları öğrenciler için büyük heyecan ve sevinç kaynağı olduğu belirtildi.
Öğrenci velilerinin büyük övgü ve takdirini alan program sonunda çocuklarını karşılama anında heyecanlarına engel olamadılar. Bu projeyi gerçekleştiren başta Adıyaman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere katkı sunan herkese minnet duygularını ifade ettiler.
Geziden dönen çocukları ailelerine teslimi esnasında Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır çocukları salimen ailelerine teslim etmenin huzuru içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Sayın Valimiz Ramazan Sodan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan’ın büyük destekleri ile gerçekleşen projemizin son turu bugün sona erdi. Asırlar süren ortak bir geçmişe sahip olmamıza rağmen bu değerleri yerinde gören çok az sayıda öğrenci vardır. Bu proje ile daha fazla öğrencinin tarihle buluşması gerçekleşmiştir. Türkiye’nin değerleri, bu ülkede yaşayan herkesin ortak değerleridir. SODES programı kapsamında çocuklarımıza bu fırsatı vererek tarihi ve kültürel değerler hakkında farkındalık oluşturmak istedik. Geziden dönen çocukları ailelerine teslim ediyoruz. Çocukları beklerken kendileri ile görüştüğümüz velilerimizin bu gezi ile ilgili söyledikleri karşısında gerçekten memnun oldum. Gezi esnasında çocukları ile telefonlarla görüştüklerini ve çok mutlu olduklarını söyleyen veliler bu projenin kendileri ve çocukları için çok büyük bir hizmet olduğunu belirttiler. Bu ifadeler projemizin ne kadar isabetli olduğunu göstermesi bakımından manidardır. Bu ve benzeri projelerimiz devam edecektir. Özellikle gezi esnasında öğrencilerimize eşlik eden, onları koruyup gözeterek geziden haz almalarını sağlayan görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
GAP Eylem Planı çerçevesinde uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında “Tarihle Buluşma” başlıklı proje ile İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Ankara’yı ziyaret eden Adıyamanlı öğrenciler Ankara’da TBMM’yi de ziyaret etti.
Adıyaman Milletvekillerini ziyaret etmek için TBMM’ye giden öğrencileri bekleyen sürpriz ise kontrol bölümünü geçememeleriydi. Ankara dışında olan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’e ulaşan heyet, kapıdan geçerek TBMM’ye girdiler.
Mecliste bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ahmet Aydın ile görüşen öğrencilerle yakından ilgilenen Aydın ise, genel kurul salonunu gezdirerek buradaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sadece televizyondan görebildikleri TBMM’yi yakından görmenin heyecanı içerisindeki öğrencileri kabul eden Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın onlarla sohbet ederek yakın ilgi gösterdi.
Öğrencilerle görüşmeden dolayı memnuniyetini dile getiren Ahmet Aydın, ayrıca böyle bir projeye imza atan ve emek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Memleketinin çocuklarının böylesi bir organizasyonla ülkelerini tanımalarının ve tarihi yerleri yerinde görerek orada yaşananları hissetmelerinin çocuklarda geleceğe ve ülkemize dair çok önemli ve olumlu gelişmeler olacağını da belirten Ahmet Aydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Öğrenciler de Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.
Kahta Olay Haber Merkezi