1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. BİLSEM, 15 Temmuz etkinlikleri düzenledi
BİLSEM, 15 Temmuz etkinlikleri düzenledi

BİLSEM, 15 Temmuz etkinlikleri düzenledi

Kahta BİLSEM tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi..

A+A-

Kahta BİLSEM Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Kahta BİLSEM Müdürü Murat Aslan, günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı. Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde hiçbir zaferin altın tepside sunulmadığını, tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık olduğunu ifade eden Kahta BİLSEM Müdürü Murat Aslan, yaptığı açıklamada; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Bugün buraya milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz.
Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır.
Kurtuluş savaşımızda evladını koruyan örtüyü, ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten, ağır kış şartlarında evladı ile birlikte donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığı asil Türk milletinin kanına işlemiş; aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterilmiştir.
FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından; kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir. Yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı.
Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.
Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti.
İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili videolar izlendi.
Haber: Şevket Bozkurt