1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Badem üreticilerinin sıkıntıları Ankara’da yetkililerle görüşüldü
Badem üreticilerinin sıkıntıları Ankara’da yetkililerle görüşüldü

Badem üreticilerinin sıkıntıları Ankara’da yetkililerle görüşüldü

Adıyaman ve çevre illeri Ziraat Odası Başkanları ve badem üreticilerinden oluşan heyet, bölge badem üreticilerinin sorunları ile ilgili Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundular..

A+A-

 

Adıyaman Ziraat Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Ankara ziyaretine Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Kâhta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Diyarbakır Önder Badem Üreticisi M. Sait Akyıldız ile Cihan Çelebi ve Selman Çakmaklı katıldı.

Badem üreticilerinin sorunları ile ilgili yapılan ziyaretlerin ardından bir açıklamada bulunan Kâhta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, “Adıyaman ve çevre illerden oluşan bir heyetle badem ile ilgili sıkıntılar hakkında Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Halil Fırat, Yakup Taş, Eski Tarım Bakanı Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile heyetimizin yaptığı görüşmelerde; badem satış fiyatları, TMO’nun bademi alması, Tarım Kredi Kooperatifi’nin bademe olumsuz bakışı, badem-mazot-gübre desteğinin arttırılması, badem ithalat vergilerinin yükseltilmesi ve fon eklenmesi, bademde iyi tarım uygulamasının desteğinin arttırılması, DSİ’den baraj suyu izninin alınması ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün Adıyaman dosyalarını zamanında ödememesi konularını ele aldık. Verimli geçen bu görüşmelerin takipçisi olacağız” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt