1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Aile Destek Merkezi, kadınların gelir kapısı oldu
Aile Destek Merkezi, kadınların gelir kapısı oldu

Aile Destek Merkezi, kadınların gelir kapısı oldu

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri tarafından yapılan çalışmalar, düzenlenen yılsonu sergisinde misafirlerden tam not aldı. .

A+A-

Kahta Eski Müftülük Hizmet Binası’nda düzenlenene yılsonu sergisinde, Aile Destek Merkezi bünyesinde düzenlenen bakır işleme, el sanatları, Kur’an-ı Kerim ve oyun odası gibi çalışmalar gelenlerin beğenisine sunuldu.

Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenel Gökay, “Aile Destek Merkezleri (ADEM) kadınlarımızın devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren merkezlerdir. Aslında bu, sosyal hizmet içerikli bir projedir. Yapılan bu çalışmalar yılsonu sergisi ile kursiyerlerimiz tüm çalışmalarını sergilediler” dedi.  
Aile destek merkezinde verilen kurslar sayesinde kadınların hem meslek sahibi olduğunu hem de ekonomik olarak kazanç elde ettiklerini belirten Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Şenel Gökay’a Aile Destek Merkezi koordinatörlerine, öğretmenlere bu ürünleri ortaya çıkarırken gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı kursiyerlere teşekkür etti.