1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta’da ilköğretim haftası kutlandı
Kahta’da ilköğretim haftası kutlandı

Kahta’da ilköğretim haftası kutlandı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi..

A+A-

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğu belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, törendeki konuşmasında; “Bugün, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 186 okulumuzda, 2 bin 181 öğretmenimiz ve yaklaşık 38 bin öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Deprem gününden bu yana 93 okul ve öğretmenevimizin tadilat ve onarımı yapılarak eğitime hazır hale getirilmiştir. Ayrıca öğretmenlerimizin barınması için 322 adet konteyner hazır hale getirildi. Öğrencilerimizin ders ve yardımcı kaynak kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur.
Değerli öğretmenlerim; heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle ben de diyorum ki; sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Sevgili öğrencilerim; sizlerin de gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz;öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.
Saygıdeğer velilerimiz; bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.
2023/2024 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Programın hazırlanmasında emeği geçen Kahta Hürriyet İlkokulu idarecilerine, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek öğrencilere başarılar diledi.
Kahta Hürriyet İlkokulu’nda devam eden programda öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Dördüncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilere bayrak teslim etmesiyle program sona erdi.
Haber: Şevket Bozkurt