1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta’da eğitimlerini tamamlayan hafızlara belgeleri verildi
Kahta’da eğitimlerini tamamlayan hafızlara belgeleri verildi

Kahta’da eğitimlerini tamamlayan hafızlara belgeleri verildi

Kahta Kaymakamlığı ve Kahta İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarında hafızlıklarını tamamlamış talebeler için toplu hafızlık icazet töreni düzenlendi..

A+A-

Kahta Ebu Sadık Parkı Açık Hava Salonu’nda düzenlenen törene Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, 2 yılda bir hafızlık mezuniyet programı düzenlediklerini belirterek, vatana ve millete hayırlı birer evlat olmaları temennisinde bulundu.
Programa konuk alarak katılan Yazar Sıtkı Aslanhan, toplumunun en önemli yapıtaşının aile olduğunu ifade ederek, çocuklarla sürekli iletişim halinde olunması gerektiğini ve yapılan araştırmalarda çocuklarla iletişim halinde olan ebeveynlerin çocuklarının zararlı maddelerden uzak durduğunu dile getirdi. 
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise Kuran'ın nesillere iletilmesinde ve anlaşılmasında hafızların etkisinin çok büyük olduğuna dikkat çekerek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Programın sonunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 32 hafız öğrenciye hafızlık belgeleri verildi.
Haber: Şevket Bozkurt