1. HABERLER

  2. ASAYİŞ
  3. Tarihi Tuz Hanı Projesi Turizme Kazandırılıyor
Tarihi Tuz Hanı Projesi Turizme Kazandırılıyor

Tarihi Tuz Hanı Projesi Turizme Kazandırılıyor

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’daki tarihi Tuz Hanı’nın turizme kazandırılmaya başlandığını ifade etti..

A+A-

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’daki tarihi Tuz Hanı’nın turizme kazandırılması hakkında yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere, Adıyaman Merkez’de bulunan Tarihi Tuz Hanı kamulaştırması için 2006 yılından bu yana süren hukuki süreç sonuçlanmış olup, netice itibariyle Adıyaman İl Özel İdaresi lehine kamulaştırması tamamlanmış bulunmaktadır.  Tarihi Tuz Hanı, ilgililerle anlaşma sağlanarak ödemesi yapılmış ve kamulaştırması sağlanmış olup, neticesinde İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmiştir.

Tuz Hanı Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri ivedi şekilde tamamlanmıştır. 2018 yılında Tuz Hanı’nın yapımı ile ilgili İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunulan projeye istinaden, Tuz Hanı Projesi 1 milyon TL hibe kazanmıştır. Geri kalan ödeneklerin tamamı İl Özel İdaresi tarafından ödenecek olup 25.07.2018 tarihinde yapım ihalesi yapılmıştır.

Adıyamanımızın kültürel ve tarihi zenginliklerine sahip çıkmanın yanı sıra, milletimizin ve köklü medeniyetimizin hizmetine sunma noktasında gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tarihi Tuz Hanı’nın yapımı ihalesinin şimdiden hemşerilerimize ve memleketimize hayırlara vesile olmasını diler, geçmişimize sahip çıkarak gelecek nesillerin de bu tarihi mirasdan istifade etmeleri için çaba sarf eden milletvekili arkadaşlarımız, Adıyaman Valimiz Sn. Nurullah Naci Kalkancı, il genel meclisi üyelerimiz, özel idare personelimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt