1. HABERLER

  2. YAŞAM
  3. Engelliler Haftası, Kahta'da renkli etkinliklerle kutlandı
Engelliler Haftası, Kahta'da renkli etkinliklerle kutlandı

Engelliler Haftası, Kahta'da renkli etkinliklerle kutlandı

Kahta'da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel öğrenciler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi..

A+A-

 

Kahta Özel Eğitim Uygulama 1. 2. ve 3. Kademe Okulları tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, şarkı söyleyerek, gösteriler sergileyerek ve şiirler okuyarak çeşitli özel gereksinimi bulunan bireylerin sesi oldu.
Flood of Love projesi kapsamında düzenlenen etkinlik izleyiciler tarafından büyük bir beğeni aldı.
Kahta Öğretmenler Tiyatro Ekibi tarafından özel gereksinimleri bulunan bir çocuğun ailesiyle olan iletişiminin canlandırıldığı tiyatral gösteri izleyicileri duygulandırdı.
Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ise, günün anısına okuduğu türkü ile konukların beğenisini kazandı.
Sergi seline dönüşen etkinlik, öğrencilerle hatıra fotoğrafının çekilmesi ve öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin sergilenmesiyle sona erdi.
Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Engelliler Haftası ile ilgili yaptığı konuşmasında; “Bu yıl da Engelliler Haftası'nda gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, özel öğrencilerimizin sesi olmaya ve onların duygularına tercüman olmaya çalıştık. Kahta Özel Eğitim Uygulama Okullarımızın düzenlediği etkinlik, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmalarına, yeteneklerini sergilemelerine ve toplumla bütünleşmelerine katkı sağladı.
Öğrencilerimizin sahne aldığı gösteriler, sergiledikleri eserler ve performanslar, sadece yeteneklerini değil, aynı zamanda duygularını da ifade etmelerine olanak tanıdı. Flood of Love projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, gösterdiğiniz ilgi ve sevgiyle çok daha anlamlı hale geldi.
Bu vesileyle, özel gereksinimleri olan bireylerin toplumda daha fazla kabul görmesi ve desteklenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Engellilik, farklılıklarımızı zenginleştiren bir özelliktir ve her bireyin hakkı olan eşitlik ve adalet duygusuyla yaklaşılması gereken bir konudur.
Bu güzel etkinlik için emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, kurum amirleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Haber: Şevket Bozkurt