
Öğrenciler tiyatro oyunu ile Gazze’nin sesi oldular
Kahta ilçesinde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına ve bölgedeki zulme dikkat çekmek amacıyla sahnelenen “Kanayan Yara, Ortak Dava; Gazze” adlı tiyatro oyunu, izleyicilere duygusal anlar yaşattı..
A+A-
Mustafa Kahtalı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Enver Alpaydın’ın danışmanlığında hazırlanan ve Filistin halkının yaşadığı acıların sanatın diliyle sahneye taşındığı tiyatro gösterisi, salonu dolduran yüzlerce kişiyi gözyaşlarına boğdu.
Dünyanın gözleri önünde devam eden vahşete karşı insanlığın ortak vicdanını harekete geçirmeyi hedefleyen oyun; evlatlarını kaybeden anne-babaların feryadını, yetim kalan çocukların yaşadığı zorlukları ve tüm olumsuzluklara rağmen Filistin halkının sergilediği destansı direnişi konu aldı. Gazze’nin sessiz çığlığını sanat aracılığıyla Kahta’dan dünyaya duyuran gençler, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Programın sonunda bir konuşma yapan Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dr. Muzaffer Karataş, emeği geçenlere teşekkür etti. Karataş, “Bu anlamlı eserin titizlikle hazırlanmasında danışmanlık yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Enver Alpaydın ve Müdür Başyardımcımız Mahmut Çelebi başta olmak üzere, Filistin'in acısını sahneye büyük bir hissiyatla taşıyan kıymetli öğrencilerimize ve organizasyonda emeği geçen tüm ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt
