1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Kahta’da bayramlaşma töreninde aşının önemine dikkat çekildi
Kahta’da bayramlaşma töreninde aşının önemine dikkat çekildi

Kahta’da bayramlaşma töreninde aşının önemine dikkat çekildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla Kahta Kaymakamlığı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi..

A+A-


Kahta Öğretmenevi’nde düzenlenen törene AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, protokol üyeleri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Koronavirüs aşısının önemine dikkat çeken Kahta Kaymakamı Abdil Koç, törende yaptığı konuşmasında; “Bu sıkıntıdan kurtulmamız için bu hastalıktan kurtulmamız için Eylül ve Ekim ayında tekrar kapanmaların olmaması için aşı yaptırmamız lazım. Bilim adamlarına güvenmemiz lazım. Tek kurtuluş yöntemi bu ve başka da bir yöntem yok. Bu işin başka bir formülü yok. Aşıya güvenin, bilim adamlarına güvenin, inşallah hep birlikte aşı yaptırarak bu sıkıntıdan kurtulalım. Ben tekrardan vekilimize bayramlaşma törenimize iştirak ettiği için teşekkür ediyorum, sizlere de teşekkür ediyorum ve bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Ülke genelinde bir daha kapanmaların yaşanmaması için aşının önemine dikkat çeken AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, törende yaptığı konuşmasında; “Öncelikle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Uzun bir aradan sonra böyle kalabalık bir ortamda buluşma imkanı bulduk. Rabbimize hamd ediyoruz. İnsanların böyle bir araya gelmesinin ne kadar kıymetli olduğunu, toplu bayramlaşmaların ne kadar değerli olduğunu son süreçteki covid rahatsızlığından dolayı daha iyi anladık. Yani bu illet öyle bir illetti ki çoğu evlatlar anne ve babasını ziyaret etmeye korkuyordu. Uzun bir süre insanlar birbirlerini göremedi. Tabi yüksek bir aşılama ile ülkede şu anda biraz rahatlama söz konusu. Fakat hastalık hala geçmiş değil. Hastalığa yakalananların sayısı ara ara yükselebiliyor. Bu açıdan kaymakamımızın da ifade ettiği gibi aşı oldukça önemli. Şu an batılı ülkelere baktığımız zaman aşı yapanların sayısının yüksek olduğunu görüyoruz. Maalesef aşıya ulaşamadıkları için bu oran fakir ülkelerde çok düşük. Avrupa’nın çoğu ülkesinde aşı ücretli. İnsanlar aşıya ulaşamadıkları için para vermek zorunda kalıyorlar. Fakat malumunuz ülkemizde aşı ücretsiz. İnsanlarımız bunun yanı sıra aşı tercihi bile yapabilmektedirler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hükümetimizin aldığı kararla insanlarımız hastanelerde hem ücretsiz kovid tedavisi görmekte ve hem de ücretsi aşılarını yapabilmektedirler. Şu an ülkemizde çoğu vatandaşımız üçüncü aşısını yapmaktadır. Aşı sonrası ufak ağrı ve ateşlenmeler olabiliyor. Fakat geriye baktığımızda birçok insanımızı bu hastalıktan dolayı kaybettik. Birçok insanımız bu hastalığı ağır bir şekilde geçirdi. Bunun için aşı yaptırmamız çok önemli. Buradan Kahtalı hemşerilerimizi aşı konusunda bilgilendirmemiz çok önemli. Aşı konusunda aldığım bilgiye göre ülke ortalamasının altındayız. Bu da üzücü, yani bu konuda insanlarımızı bilinçlendirmemiz lazım. Hatta aşı kampanyaları başlatmamız faydalı olacaktır. Bir daha kapanma yaşamayalım. Bu kapanma hayatın her alanını etkiliyor. Ciddi manada esnaflarımızı çok etkiliyor. Bunun için esnaflarımızı da bilgilendirmemiz çok önemli ve neticede faydalı da olacaktır. Rabbim inşallah nice bayramlarda buluşmayı nasip etsin. Sizlerin ve ailelerinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Buraya geldiğiniz için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, Kahta Kaymakamı Abdil Koç ve protokol üyeleri ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile Kahta Devlet Hastanesi personeli ile bayramlaştıktan sonra hastanede yatan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

Haber: Şevket Bozkurt