1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Kahta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü buluşması
Kahta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü buluşması

Kahta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü buluşması

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Kâhta'da da kutlandı..

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle resmi program Kahta Kaymakamı Selami Korkutata'nın şehitlikleri ziyaretiyle başladı.

Burada okunan fatihalar ve dualarla vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımız bir kez daha yad edildi.
Ziyarete Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Sefa Çetin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, SHM Müdürü Şevket Erşahin ve şehit yakınları katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen 15 Temmuz temalı resim sergisini ziyaret eden Kahta Kaymakamı Selami Korkutata resim sergisinde incelemelerde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra program Ebusadık Parkı’nda devam etti.
Millet iradesine darbe vurmak isteyen dahili ve harici düşmanların, milletin azim ve kararlı duruşu ile büyük bir bozguna uğratıldığını ifade eden Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, düzenlenen programda yaptığı konuşmada; “Memleket kanlı 15 Temmuz gecesi her bir ferdiyle, Şark'tan Garb'a kadar 2. kurtuluş mücadelesi vererek vatan toprağını muhafaza ve müdafaa etmiştir” dedi.
Millet iradesine vurulmak istenen darbeyi milletimizin destansı bir mücadele ile bertaraf ettiğini ifade eden Kahta Kaymakamı Sayın Selami Korkutata; "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına, milletimizin kardeşliğine dokunan eller Çanakkale'de, kurtuluş harbinde nasıl kırıldıysa 15 Temmuz gecesi aynı hislerle, aynı birliktelik ruhuyla tekrar kırılmıştır. Bu ülke topraklarında Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar, Ömer Halisdemirler asla bitmedi ve bitmeyecek. Bu münasebetle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla yad ediyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun" dedi.
Ebu Sadık Parkı'nda düzenlenen program saat 00.13'te okunan sela ve akabinde yapılan dua ile sona erdi.
Haber: Şevket Bozkurt