1. HABERLER

  2. YAŞAM
  3. Tedavisi tamamlanan dağ keçisi doğaya bırakıldı
Tedavisi tamamlanan dağ keçisi doğaya bırakıldı

Tedavisi tamamlanan dağ keçisi doğaya bırakıldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 6 ay önce kaçak avcılar tarafından vurulan ve Şanlıurfa’da tedavisi tamamlanan dağ keçisi doğaya tekrar bırakıldı..

A+A-

 

Kahta’da kaçak avcılar tarafından vurulan ve Milli Park görevlileri tarafından bulunup Şanlıurfa’da tedavisi tamamlanan yaklaşık 4 yaşındaki dağ keçisi tekrar doğaya bırakıldı. Kahta Milli Park sınırları içinde yer alan Nemrut Dağı eteklerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata tarafından dağ keçisi sürüsünün yeri tespit edildikten sonra tedavisi tamamlanan dağ keçisi sürüye yakın yerde alkışlarla doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, süreç ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bundan yaklaşık altı ay önce yivli ateşli silahla vurulmuş olarak arkadaşlarımız tarafından bulunan dağ keçimizi sol alt köşeden vurulmuş, yarası açık ve diğer taraftan çıkmış şekilde kurumumuza getirildi. Dağ keçimiz yaklaşık altı aylık bir sürede tedavi edildi. Beş kez ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlar esnasında da gerçekten kontrolü güç müdahaleler yapıldı. Bugün sağlıklı bir hale getirildikten sonra tekrardan doğaya bırakılmak üzere burada bulunmaktayız. Kaçak avcılar tarafından dağ keçilerimizin vurulması doğaya da zarar vermektedir. Bunlarla mücadele konusunda doğa ve milli parklar ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz ve diğer bütün kolluk görevlilerimiz ile birlikte hareket ederek yaban hayvanlarımızın korumasını yapmaktayız. Vatandaşlarımızdan talebimiz kaçak avlanma vakalarında hemen müdahil olunması amacıyla durumun derhal kurumumuza haber verilmesidir. Ayrıca 112 vasıtasıyla da vatandaşlarımız bizlere ulaşabilirler” dedi.

Kaçak avlananlara uygulan cezalara da değinen Çiçek; “Geçen yıl bir dağ keçisini vurmanın cezası 67 bin TL iken bu yıl bu rakam yaklaşık 120 bin TL’ye yükseldi. Koruma altındaki tüm hayvanlarımız için yaptırımlar uygulanmaktadır. Bizler bu konuda yöre halkından destek beklemekteyiz” dedi.