1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER
  3. Başkan Tahsin Çatan’dan Berat Kandili mesajı
Başkan Tahsin Çatan’dan Berat Kandili mesajı

Başkan Tahsin Çatan’dan Berat Kandili mesajı

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, 11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifin müjdecisi olan Berat Kandili’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, İslam aleminin, esnaf ve sanatkarların ve Kahta halkımın Berat Kandili’ni tebrik etti..

A+A-

 

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, 11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifin müjdecisi olan Berat kandilini idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Berat Kandili dolayısıyla açıklama yapan Başkan Çatan, Berat Kandili üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde, Müslümanların günahlardan arınabilmesi ve beraat etmesi için dua ettikleri gün olduğunu ifade etti.
Berat Kandili’ni idrak edecek olmanın huzurunu yaşayacaklarını dile getiren Başkan Çatan, “Kandiller, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi fevziyle de bulanan gönüllerimizi de aydınlatır. Berat Kandili üç ayları içerisinde barındıran önemli gecelerden bir tanesidir. Berat gecesi hayat yolculuğumuzun en önemli duraklarından bir tanesidir. Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmalıdır. Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir. Bu gecenin kıymetini bilmeli ve ibadetlerle, dualarla geceyi en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Yapacağımız dua, ibadetlerin bizleri doğruluktan, dürüstlükten ayırmamasını temenni ediyorum.
Bu gecede dargınlık ve kırgınlıklara son verilmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Yüce mevlam dualarımızı bu mübarek geceler hürmetine geri çevirmez inşallah. Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın, kalbiniz nur olsun. Berat kandilimizin, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin, halkımızın ve esnaflarınızın mübarek berat kandilini tebrik eder, bu gecenin ülkemiz ve İslam Âleminin, birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını, dünyadaki kötülüklerin ve zulmün sona ermesini temenni ediyor, aziz milletimize ve tüm İslam alemine, esnaf ve sanatkarlarımıza, halkımıza hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ediyorum” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt