1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Vali Çuhadar’ın jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı
Vali Çuhadar’ın jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı

Vali Çuhadar’ın jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türk Jandarma Teşkilatı’nın 182. kuruluş yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayınladı..

A+A-


Vali Çuhadar, mesajında; “Kurulduğu günden bu yana vatanına, milletine ve bayrağına duyduğu sonsuz aşkla, yurdumuzun dört bir yanında halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Jandarma Teşkilatımızın 182. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Sahip olduğu 182 yıllık birikim ve tecrübe çerçevesinde oluşturduğu vizyonla kendisini daima yenileyen Jandarma Teşkilatımız, vatan sevgisi, iyi eğitimli personeli, modern donanımı, disiplini, kabiliyeti ve görev bilinciyle milletimizin takdirini kazanarak köklü ve başarılı geçmişinden aldığı güçle geleceğe hazırlanmaktadır.

1839 yılından bugüne yaklaşık 2 asra dayanan şanlı geçmişiyle etkin bir asayiş hizmeti sunmayı temel amaç edinen Jandarma Teşkilatımız, bu amaç doğrultusunda genel asayiş hizmetlerinden terörle mücadeleye, trafik güvenliğinden uyuşturucu ile mücadeleye, göçten kaçakçılığa kadar çok geniş bir sahada kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde üstlendiği tüm görevlerdeki başarılarıyla bizleri gururlandırmaktadır.

Milletimizin huzur ve güveni için gece-gündüz demeden cansiperane çalışarak onurlu bir görevi ifa eden Jandarma Teşkilatı, en küçük biriminden en yüksek rütbelisine kadar görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirerek aziz milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır.

Ülkemizin güvenliği, asayişi ve huzuru için her zaman halkımızla iç içe olan Jandarma Teşkilatımız, tüm bu çalışmaların yanında son bir buçuk yıldır tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgın sürecinde Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla ilimiz genelinde 10 binden fazla vatandaşımızın market alışverişinden emekli maaşlarının dağıtılmasına, tarla, bağ ve bahçelerin sürülerek ekime hazır hale getirilmesine kadar birçok ihtiyacını zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin gönüllere dokunarak devletimizin şefkat elini uzatmışlardır. Ülkemizin her yanında olduğu gibi, ilimizde de bu sürece çalışmalarıyla katkı sunan Jandarma Teşkilatımıza gösterdiği büyük fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle "Huzur ve Hoşgörü Kenti" olarak anılan Adıyaman'ımızda güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde çok önemli katkıları olan Jandarma Teşkilatımızın 182. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevlerini başarıyla yerine getirirken şehit olan Jandarma mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum. Büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle görevlerini sürdüren tüm jandarma personelimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt