1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Kahta’da İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı
Kahta’da İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

Kahta’da İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

Kahta’da İstiklal Marşı’nın TBMM'de kabulünün 101. yıl dönümü kutlaması ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi..

A+A-

 

Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Cumhuriyet Savcısı Ersin Ünlü, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, kurum amirleri, şehit yakınları, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemimi belirten konuşmaların ardından Kahta Borsa İstanbul Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi, İstiklal Marşı oratoryosu ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

 

 

İstiklal Marşı’nın ruhunu anlayabilmek ve kavrayabilmek için öncelikle Milli Şair Mehmet Akif’in çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Kahta Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Yıldırım, “Mehmet Akif bütün ömründe imanlı, inançlı, bağımsız, ahlaklı, idealist bir neslin yetişmesi için gayret sarf etmiştir. Akif in Asım’ın nesli dediği ve yetiştirmek istediği dava sahibi, çalışkan, gayretli, idealist,  örnek neslini sembolize eder. Bu nesil örnek nesildir. Çanakkale de Vatanı korumak ve kurtarmak için hep beraber her zorluğa göğüs geren örnek nesil her zorlu süreçte aynı azmi, aynı cesareti, aynı kahramanlığı gözünü kırpmadan göstermiştir” dedi.

 

 

Milletleri millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marşın geldiğini söyleyen Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ise, “Kurtuluş mücadelesinin en buhranlı dönemlerinde, korkma diye başlayan bu eşsiz eser, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin umut meşalesi olmuş, zorluklar karşısında dayanma gücünü artırmış, milletimizin bağımsızlık ruhunun canlanmasını sağlamış, maddi ve manevi bakımdan oldukça sıkıntılı günler geçiren milletimizin iman ve inancını adeta şahlandırmıştır. Kalemi cennet mürekkebine batırılmış bir şair, şu fedakar ve cefakar milletin onurlu çığlığı Akif, milli mücadelenin fikir cephesini inşa ederek milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamıştır. İstiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesine vesile olmuştur” şeklinde konuştu.

Program, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi sona erdi.

Haber: Şevket Bozkurt