1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Bakan Karaismailoğlu: “Milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti”
Bakan Karaismailoğlu: “Milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti”

Bakan Karaismailoğlu: “Milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerinde istikrar, güven ve umudun kazandığını, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteğin daha da artacağına inandığını dile getirerek, “14 Mayıs'ta; milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti” dedi..

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'da İl Koordinasyon Toplantısına başkanlık etti. Burada sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra AK Parti il başkanlığını ziyaret ederek, partililer ile görüştü. Bakan Karaismailoğlu, parti ziyaretinin ardından konteynır kentte depremzedeler ile görüşerek taleplerini dinledi ve burada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Konteynır kent ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, 6 Şubat merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Pazar günü yapılan seçimlerde Adıyamanlı vatandaşların yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'yi tercih ettiğine değinen Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci tura kalmış olsa da açık ara farkla, yüzde 66 üstünde bir oranla cumhurbaşkanımızın yanında olan Adıyamanlılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti. Depremin üstünden henüz 3 ay geçmesine rağmen Adıyamanlı kardeşlerim, vatandaşlık bilinciyle hareket ettiniz ve ciddi bir katılımla sandığa gittiniz. Her şartta ülkesine sahip çıkan tüm Adıyamanlılara yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Bundan sonraki süreçte Adıyaman ve Türkiye için yeniden güzel bir dönemin başlayacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Depremin ilk saatlerinden itibaren buradaydık ve her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarımızı titizlikle sürdürdük. Deprem bölgesinin tamamında 350 ayrı çadır kentte 868 bin çadır kurduk ve 2 milyon 605 bin afetzedemize barınma imkânı sağladık. Ayrıca, kalıcı konutlar yapılıncaya kadar 348 konteyner kentte de yaklaşık 110 binin üzerinde konteynır kurularak 250 bin in üzerinde afetzedemize geçici yuva temin edildi. Adıyaman’da da 35 çadır kentte yaklaşık 355 bin afetzedemiz, 16 bin 961 konteynerde de yaklaşık 35 bin in üzerinde afetzedemiz barınıyor. Konteyner sayıları planlanan 43 konteynır kentte hızla artıyor. Depremin sebep olduğu karanlık izleri hızla ortadan kaldırıyoruz. Bir yandan hasarlı binaların yıkılması ve enkazların kaldırılması için çalışırken diğer yandan altyapı ve yeniden inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Depremde hasar gören illerimizi ve milletimizi asla yalnız bırakmadık. Tüm afet bölgelerini topyekûn omuzlarımızın üstüne aldık ve çok kısa bir sürede hayatı normale döndürdük. Hükümet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle, sivil örgütlerimizle, tüm hayırsever vatandaşlarımızla seferber olduk. Maalesef bu başarıları daha önce yaşadığımız afetlerde görev alan AK parti öncesi hükümetler gösteremediği için yaşanan acılar çok daha büyük olmuştu. 17 Ağustos ve Düzce depremlerini hatırlayın. O günlerle bugünler arasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve AK Parti farkı var. Bizim millet sevdasından, Türkiye sevdasından başka sevdamız yok. Deprem bölgelerinde ikamet eden vatandaşlarımız da bu gerçeği gözleriyle gördü ve tepkisini sandıkta gösterdi. Bu seçim, halkımızın yaşanan deprem felaketlerinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize olan güveninin perçinlendiğini ispat etmiştir" dedi.
Halka hizmeti hakka hizmet olarak algıladıklarını ve bu doğrultuda 21 yıldır milletle tek yürek olduklarına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Biz milletimizle 21 yıldır tek yüreğiz. Milletimizin de her zaman bunu gördüğünü 14 Mayıs’ta bir kez daha sağır sultana bile duyurduk. Milletin acısı acımızdır, sevinci sevincimizdir. Çünkü bizim için Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Onlar bunu bilmez, duymaz, umursamaz. İşte seçimden sonra deprem bölgesi için söylediklerini duydunuz. Onların milletle bir olması mümkün değil, anlamaları mümkün değil, milletin derdine derman olmaları mümkün değil. Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı çok iyi görüyor. Çok şükür bizleri yeniden görevlendiren Adıyamanlılar sayesinde, Türkiye sayesinde önce deprem bölgesinde sonra da tüm Türkiye’deki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Eserlerimizi, hizmetlerimizi bir bir milletimize sunacağız. Bizim milletimize sevdamız da bitmez, hizmetimiz de bitmez” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptıkları çalışmalarda her zaman için 'önce deprem bölgesi' dediklerini hatırlatan Karaismailoğlu, "Hızla yol aldık. Daha da iyisini, daha da güzelini inşa etmeden bize durmak yok, yorulmak yok. Çünkü hem Adıyaman’ımız, hem de ülkemiz için çok büyük planlamalarımız var. Bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. AK Parti'nin hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanmayacak bir konuma geldik çok şükür. Yılların ihmaline son verirken diğer yandan ülkemizi geleceğe taşıyan, çağ atlatan nice projelere imza attık. Şimdi sizlerle birlikte Adıyaman’ı çok daha ilerilere taşıyacağız. Yaşadığımız acıları bir an evvel dindirmek için eskiyi yerine getirmenin ötesine geçeceğiz. Her zerresinde ecdadımızın izi olan bu kutsal şehirde, tüm tarihi eser ve varlıkları yeniden aslına uygun bir şekilde inşa ederek çok daha sağlam yaşam konutları, ticarethaneler ve dükkânlar yapacağız. Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir Adıyaman kuracağız. :unları devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bizden veya ondan diye bir ayrımımız asla söz konusu olmadı, olmayacak. Adıyaman’ı bir marka kent, cazibe merkezi yapacağız. Tüm samimiyetimizle söylüyorum ki, AK Parti'ye oy vermiş olsun olmasın bu seçimin galibi Adıyaman’dır, tüm milletimizdir" şeklinde konuştu.
14 Mayıs seçimlerinde istikrar, güven ve umudun kazandığını, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteğin daha da artacağına inandığını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, şöyle dedi: "14 Mayıs’ta; milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti. Ayasofya'yı yeniden özgür kılanlar kazandı. 14 Mayıs’ta; gizli pazarlıklarla koltuk kavgasına düşenlerin kaosu kaybetti. 21 yıllık istikrar, güven, cesaret, umut kazandı. 14 Mayıs’ta; Kandil’den, Pensilvanya’dan talimat alanlarla kol kola gezenler kaybetti. Milletin onurunu, Türkiye’nin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruyanlar kazandı.14 Mayıs’ta milletimiz bir kez daha: 'Dualarımız, rüyalarımız, umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la' dedi. İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da çok artacak. Adıyaman; bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye için; Türkiye Yüzyılı için bir kez daha gür bir sesle 'liderimiz Recep Tayyip Erdoğan' diyecek. Kazandıklarımızı koruyacak ve inşallah daha da yükselteceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin oyuncağı hâline getirmeye çalışanların yüzüne sandık sonuçlarını çarpacağız. Enerjimiz, heyecanımız ve inancımız tam.. Milletimize; umudu olmaya, güveni olmaya doğru adımlarla devam edeceğiz. Milletimiz başladığı işi 28 Mayıs’ta sandıkta bitirecek. Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyen terör örgütleri de küresel emperyalistler de sandığa gömülecek. Bizler de her zamanki azmimizi, enerjimizi, vatan sevdamızı, millet aşkımızı en doğru biçimde sürdürecek; Adıyaman’ımıza ve Türkiye’mize en büyük eserleri, hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Karaismailoğlu, daha sonra konteynır kenti gezerek depremzedelerin sorunlarını dinledi.
Haber: Şevket Bozkurt