1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Adıyaman’da Noel kutlaması
Adıyaman’da Noel kutlaması

Adıyaman’da Noel kutlaması

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, Süryani kadim cemaatine ait Mor Petrus Mor Paulus Kilisesi’nde düzenlenen Noel Ayini sonrasında Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Adana, Mersin ve Antakya illerinin de bağlı olduğu Adıyaman Süryani Metropolitliği’nde Bölge Metropoliti Melki Ürek’i ziyaret etti..

A+A-

Adıyamanlı Süryani dostlarımız ile birlikte Mor Petrus Mor Paulus Kilisesi’nde bayram ve Merry Christmas kutlamasına katıldıklarını belirten Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet: “Farklı inanç ve kültürlerin özgürce yaşayabildiği, güzel bir dünya ve ülke umuduyla mutlu bir yıl diliyoruz. Başta Hıristiyan inancına sahip yurttaşlarımız, Rum, Ermeni, Süryani ve Ortodoks kardeşlerimiz, dostlarımız olmak üzere, herkesin Noel Yortusu'nu ve İsa Mesihin Yaldo (doğuş) bayramı kutluyor, tüm dünyaya güzellikler, barış, huzur, sağlık, bolluk, bereket mutluluk getirmesini istiyoruz. Kutluyoruz” dedi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet ve beraberindeki kulüp üyeleri Adıyaman ve Çevre İller Bölge Süryani Metropoliti Melki Ürek ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber: Şevket Bozkurt