1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Kahta’da 2021 yılı badem taban fiyatı belirlendi
Kahta’da 2021 yılı badem taban fiyatı belirlendi

Kahta’da 2021 yılı badem taban fiyatı belirlendi

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Sena Yıldırım, 2021 yılı badem taban fiyatının 55 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı..

A+A-

 

Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Sena Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve Kahta Ziraat Odası Başkanlığı Temsilcisi Tarım Danışmanı Mutlu Şahin ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında, 2021 yılı badem taban fiyatının 55 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

Adıyaman’ın badem alanı ve ürün bakımından Türkiye’de birinci sırada yer aldığını ifade eden Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamasında; “Hasat sezonunun başlamasıyla beraber taban fiyatlarındaki belirsizliği gidermek konusunda bir zorunluluk oluşmuştur. Bu belirsizliği gidermek için kooperatifimizin yönetim kurulu toplanarak bir taban fiyat belirlemiştir. Bunu belirlerken son yılların tarım girdilerindeki yüksek artışlar, üretim maliyetleri, tüketici endeksli ve dünya badem verileri ve fiyatları incelenmiş, değerlendirilmiş ve badem üretiminde sürdürülebilirliği devam ettirmek, üreticiyi korumak için birliğimiz yönetim kurulu tarafından 2021 yılı üretim sezonuna ait randıman taban fiyatını 55 kuruş olarak belirlemiştir. Tüm ülkemize, esnafımıza ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.