1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Kar yağışından zarar gören çiftçilere 4 milyon lira ödenek
Kar yağışından zarar gören çiftçilere 4 milyon lira ödenek

Kar yağışından zarar gören çiftçilere 4 milyon lira ödenek

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kışın yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ahır ve seraları yağışlardan dolayı zarar gören üreticilere 4 milyon lira ödenek gönderildi..

A+A-

 

Kâhta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, sağlanan destekten dolayı hükümet yetkililerine, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kâhta’da Şubat ayında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ahırları yıkılıp hayvanları telef olan ve seraları yıkılıp ürünleri zarar gören 41 çiftçiye devlet tarafından zararlarının karşılanması amacıyla toplam 4 milyon lira acil destek ödeneği gönderildi.

Sağlanan destekten dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Turanlı, “Şubat ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonrası 41 çiftçimizin ahırları yıkılıp hayvanları telef olmuş ve seraları yıkılıp ürünleri zarar görmüştü.

Başlatılan hasar tespit çalışması sonrası AK Parti Adıyaman Milletvekillerimizin girişimleriyle, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilçemizde ahırları yıkılıp hayvanları telef olan ve seraları yıkılıp ürünleri zarar gören 41 çiftçimizin yarasına bir nebze de olsa merhem olacak toplam 4 milyon liralık hibe desteği sağlanmıştır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ödeneğin çıkmasında büyük emeği olan Milli Savunma Komisyon Başkanımız Ahmet Aydın, Tarım Komisyon Üyesi Yakup Taş’a ve diğer milletvekillerimize, Kâhta İlçe Tarım Müdürümüz Zülkif Orak’a ve emeği geçen herkese şahsım, oda yönetimim ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt